Stresszkezelő módszerek a hétvégére

Stresszkezelő módszerek a hétvégére

 

Közös ricsajozás a győri Széchenyi téren

 

Ha már elmúltak a húsvéti ünnepek ránctalanító pihenőnapjai, jó stresszlevezető programnak ígérkezik, ha ellátogatunk Győrbe, ahol a hétvégén, április 5-én és 6-án rendezik meg immár tizennegyedszer a Győri Nemzetközi Ütős fesztivált. Ennek keretében a Széchenyi térre invitálnak mindenkit egy nagy közös dobolásra, de lesz menetzenélés, show dobolás és közös örömzene is.

 

Dobolja ki magából a stresszt!Fotó: F84 / Northfoto

Különféle stílusok vonulnak fel, így a tradíconális japántól az afro dobolásig, rituális dobzenétől a dobpárbajokig választhatunk a kínálatból az évek alatt jelentős nemzetközi hírnévre szert tett fesztiválon. Felvonulnak a világ és hazai ütősök legjobbjai, de fiatal tehetségek is bemutatkoznak. Természetesen a nagy hangszergyártó cégek és a hazai kézműves hangszerkészítő mesterek is kiállítanak és bemutatkoznak. Az idei Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál világsztár vendége: Bobby Rondinelli (USA), a Rainbow dobosa. További információk itt.

 

Miskolcon különleges színházi csemegék várnak

 

A Miskolci Nemzeti Színház hagyományteremtő szándékkal egy új fesztivált indít útjára április 5-7. között. Három napon keresztül, három határon túli magyar városból, három művészeti ág alkotói, előadói találkoznak Miskolcon. Az első Határtalan Napokon résztvevő városok: Kassa, Marosvásárhely és Szabadka. A program keretében minden évben, a határon túli magyar művészet legkiválóbb színházi alkotásai, világszerte ismert és elismert zeneszerzői, költői, írói mutatkoznak be a miskolci közönség előtt – tájékoztat a Miskolci Nemzeti Színház honlapja.

 

Miskolci Nemzeti SzínházFotó: Krisztiti / Indafotó

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház a Pécsi Országos Színházi Találkozón fődíjat nyert Bányavirág című kortárs magyar darabját és egy klasszikus Shakespeare vígjátékot mutat be, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház egy kőkemény családi színdarabbal, a Dogs and Drugs című produkcióval szerepel, a kassai Thália Színház két előadással, egy szellemes és vitriolos vígjátékkal, a Színházkomédiával és a Gergő és az álomfogó című mesemusicallel érkezik.

A Határtalan Napok keretében Miskolcon koncertet ad a világhírű hegedűvirtuóz, Lajkó Félix. Költészeti esten mutatkozik be a felvidéki kortárs magyar irodalom, valamint vendégük lesz a marosvásárhelyi Látó című folyóirat a Kossuth-díjas Kovács András Ferenc költő részvételével. De a Vajdaság legjelentősebb írójával és költőjével, a Kossuth-díjas Tolnai Ottóval, valamint filmművész fiával, Tolnai Szabolccsal is találkozhatnak a résztvevők.

 

Kukkantsunk be százéves házakba a hétvégén!

 

Április 5-én és 6-án, a Budapest100 program keretén belül nem kizárólag a jó karban lévő épületekbe vagy a műemlékekbe látogathatunk el. A program épp annyira szól a valamikori Budapestről, mint a mairól, a gyakran elhanyagolt, a felismerhetetlenségig szétszabdalt házakról. Ezen a héten bemutattuk már a program néhány helyszínét: a Teleki tér 1-2. szám alatti épületet, Karády Katalin egykori lakhelyét, és egy százéves hajót, ahol ingyen borkostoláson is részt vehetünk.

 

A Teleki tér 1-2. homlokzataFotó: dá / Urbanista blog

 

Menjünk piacra szombaton az Erzsébet térre!

 

A Közös Piac április 6-án, második alkalommal várja az egészséges és megbízható forrásból származó termelői finomságokra vágyó érdeklődőket Budapest szívében, az Erzsébet téri Akvárium Klubban.

A látogatók húsokat, édességeket, sajtokat, borokat-söröket, zöldségeket, különleges szószokat, mézeket, lekvárokat árusító kistermelőkkel, őstermelőkkel találkozhatnak a piacon. A szervezők célja, hogy a vásárlás ne csak beszerzés legyen, hanem egy olyan új közösségformáló élmény is, amely a városi ember heti programjának szerves részévé válhat. A vásáron olyan hazai kistermelők és őstermelők árusítanak majd, akik ellenőrzött forrásból származó, minőségi alapanyagokból készülő ételkülönlegességeket, saját termesztésű zöldséget, gyümölcsöt, fűszereket és más finomságokat kínálnak az érdeklődők számára, tájékoztat a Közös Piac facebook oldala.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek