Hogyan utazzunk kutyával?

A kis kedvencek titkos élete óta tudjuk, és vélhetően a gazdik a kezdetektől fogva sejtik, hogy amikor a család nyaralni indul, akkor bizony otthon kő kövön nem marad. De félretéve a viccet, a négylábú szeretteink nehezen viselik a családtagok távollétét. Van, aki kénytelen panzióba adni a kutyusát, ahol szeretettel bánnak vele, de ettől még igaz, hogy a csahos a nyaralás idejére kénytelen kiszakadni a biztonságot jelentő közegből. Megint más, bár otthon hagyhatja kedvencét, mert a szomszédok vagy rokonok vigyáznak rá, de nem tudják a gondolataikat elszakítani otthonról, a kölcsönösen megmutatkozó hiányérzetről nem is beszélve. De akkor vajon mi jelenthet megoldást?

Forrás: envato

Utazni együtt jó!

Már egyre több a kutyabarát hely, és ez nem pusztán kis hazánkra érvényes. Cipruson évente sok tízmillióan fordulnak meg, és ahol a turisták nélkül megállna az élet. Ez a gyakorlatban egyet jelent azzal, hogy a házi kedvenceknek is helyük van. Külföldön egyébként is mind több a kutyabarát hely, ahova a négylábúak gond nélkül bejöhetnek, és ez egyaránt érvényes szállásra, vagy éppen vendéglátó egységekre, üzlethelyiségekre. A https://www.esky.hu/repulojegy/ci/bud/ci/ist/budapest-isztambul oldalon elérhető isztambuli utak esetében is érvényes ez a megállapítás.

Vagyis nagyon is jól hangzik az az opció, hogy a legjobb szőrös barát ne otthon vészelje át a családi nyaralást, hanem a részesévé váljon, ezzel is osztozva az örömben, szórakozásban. Természetesen ez repülésnél azért szabályokhoz kötött, de napjainkban már a kutyusok szállítása repülőgépen nem okozhat nehézséget, ellenben megéri utánajárni, hogy az egyes légitársaságok milyen követelményeket támasztanak a gazdikkal szemben.

Mi a legfontosabb, ha négy és két láb együtt indul útnak?

Forrás: envato

Azt azért mindenképpen célszerű szem előtt tartani, függetlenül attól, hogy Budapest–Isztambul távolságról, vagy Londonról van szó, hogy az eb jólneveltsége elengedhetetlen. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a hordozót minimum eltűrje, hogy ne jelentsenek számára problémát a nagy zajok, vagy ha mégis szenzitív, akkor ez valamilyen készítmény segítségével orvosolhatóvá váljon, valamint az is lényeges, hogy helyben is ismerje az együtt élés szabályait – a gazdival egyetemben. Apró banánhéjakon is el lehet csúszni, mert például nem mindenütt sétáltathatóak a zöld övezetben a kutyák, illetve a kutyagumi összeszedésére is nagyon szigorú szabályozások vonatkoznak. Ezekről érdemes tájékozódni még az útnak indulás előtt, és akkor tényleg semmi sem akadályozhatja meg a közös szórakozást.

Mi a helyzet akkor, ha egy ország életvitelszerűen vonzóvá válik?

Forrás: envato

Előfordulhat, hogy egy jól sikerült londoni kiruccanás után felmerül az a kérdés, hogy érdemes Londonban munkát keresni?! A felvetés jogos, a rá adható válaszok pedig sokszínűek. Még mindig sokan döntenek úgy, hogy kint könnyebb, másabb, vonzóbb az élet. Ennek sok tekintetben megvan az ára, viszont ez egy abszolút egyéni elhatározás. Ugyanakkor természetesen a négylábú társat is érinti, ezért ha végül a költözés nyer, akkor célszerű olyan helyet keresni, ahova nemcsak, hogy jöhet a kutyus gond nélkül, hanem ahol adottak az örömteli mindennapokhoz szükséges körülmények.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek