Érdemes Londonban munkát keresni?

Az álláskeresés meglehetősen megterhelő procedúra, a külföldi álláskeresés pedig első blikkre tényleg teljesen lehetetlen küldetésnek tűnhet. A helyzet az, hogy a külföldi munkaerőpiac teljesen más, és csak kis mértékben hasonlít a hazai környezetre. A munkastílus, a munkavállalóhoz való hozzáállás és az általános feltételek eltérőek. A toborzási folyamat is teljesen más. Ha állandó állást tervezel Londonban, akkor ez az útmutató bizony hasznos lehet.

Forrás: esky.hu

London, az álomállások városa

A londoni munkaerőpiac óriási, és a város milliónyi lehetőséget kínál minden szektorban. Nagy-Britannia fővárosában találhatóak a világ legnagyobb cégei, amelyek nemcsak a kiváló minőségű termékekről és szolgáltatásokról, hanem a fantasztikus munkakörülményekről is ismertek. Sok ember számára egy valóra vált álom, ha olyan brandnél dolgozhat, mint a Google, a Facebook, a Vodafone vagy a HSBC. Ezeknek a cégeknek bizony egytől-egyig Londonban van a főhadiszállása, és több ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy bár a londoni munkaerőpiac hatalmas, a verseny is óriási benne. Egy állásra több száz vagy több ezer jelentkező pályázik. A toborzási folyamat hosszú és fárasztó lehet. Nagyon jól fel kell készülni rá, hogy fel tudd venni a versenyt a többi jelölttel. A projekt azonban megér minden fáradságot. Már most nézd meg a London repjegy alternatívákat, hogy ne akkor kelljen kapkodnod, ha állásinterjúra hívnak!

Forrás: esky.hu

Állást keresek Londonban – hol kezdjem?

Az első és legfontosabb, hogy frissítsd a LinkedIn-profilodat, mert ez az alapja a londoni álláskeresésnek. Nincsenek olyan szavak, amelyek teljes mértékben kifejeznék a LinkedIn fontosságát a brit munkaerőpiacon. Valójában, ha itt nincs profilod, akkor nincs mit keresned Londonban, tehát a munkát is offolhatod. Lehet, hogy nincs önéletrajzod és motivációs leveled, de LinkedIn nélkül tényleg ne kezdj el munka után kutakodni. A helyek mintegy 90 százalékában ezen a platformon keresztül lehet jelentkezni, sokan egyáltalán nem is kérnek önéletrajzot. Ezért releváns, hogy a profilod jó és aktív legyen. Amellett, hogy olyan alapvető információkat adsz hozzá, mint az oktatás, tapasztalatok, készségek tematikája, kapcsolati hálózatot is létre kell hoznod. Próbáld életben tartani a profilodat, hogy történjen rajta valami. Hozzászólás más bejegyzésekhez, cikkekhez, egészítsd ki ajánlásokkal, csatlakozz a vitákhoz. Mutasd meg, hogy vannak érdeklődési köreid, és hogy izgalmas és szimpatikus ember vagy. A felület nem csupán a szakmai tapasztalatok megosztására szolgáló eszköz, azt is megmutatod, hogy milyen ember vagy. A munkáltató számára a személyiség ugyanolyan fontos, mint a tapasztalat.

Forrás: esky.hu

Hogy néz ki a toborzási folyamat?

A londoni toborzási folyamat meglehetősen hosszú, több hetet vagy akár hónapokat is igénybe vehet. Minden cégnek megvannak a maga szabályai, de általában a verbuválás metódusa több szakaszból áll. Az első periódus a hívás, vagyis szűrés szakasza. Ez egy debütáló beszélgetés, amelynek során a toborzó megkérdezi, mit csinálsz jelenleg, miért jelentkeztél az adott pozícióra, és mik a pénzügyi elvárásaid. Ha jó benyomást gyakorolsz rá, akkor az önéletrajzod továbbításra kerül a potenciális felettesedhez. Ezután következhet az első személyes találkozás a leendő munkaadóval. Ne felejts el alaposan felkészülni az interjúra, és tudj meg a lehető legtöbbet a cégről és a megpályázott státuszról. A beszélgetések gyakran azzal a kérdéssel kezdődnek, hogy „mit tud a cégünkről?”. Ehhez az etaphoz szükséged lesz a már korábban kinézett repjegy opcióra is, úgyhogy folyamatosan kövesd nyomon a lehetőségeidet, és légy képben az utazási alternatívákkal. A toborzás következő szakaszában felkérhetnek egy teszt megírására, majd jöhet a finis, az interjú az igazgatóval. Gratulálunk, ha idáig jutottál!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek