Kiderült, hogy valódi vadmacskák a talált cicakölykök

  Ezek az aranyos vadmacska kölykök alighanem elkeveredtek az anyjuktól: Felsőzsolcán, egy megbolygatott területen mentek oda megtalálójukhoz még április végén. Az illetékes nemzeti parki igazgatóságokkal együttműködésben előbb a mályi Madármentő Állomásra kerültek, majd onnan néhány nappal később szállították át őket a Fővárosi Állatkertbe - derül ki  az intézmény Facebook-oldaláról.

  Forrás: facebook.com/allatkert

  A kölykökről való gondoskodáson túl genetikai vizsgálatokat is végeztünk rajtuk, mert a hazai vadmacska állományt jelentősen érinti a kóbor házimacskákkal való kereszteződés problémája, így a visszaengedéshez tudni kell, hogy nemcsak ránézésre, hanem genetikai értelemben is „igazi" vadmacskákról van szó. Azóta már kiderült, hogy nem hibrid, hanem tisztavérű állatok, így – ha elérték a kellő fejlettséget – őket is vissza lehet majd engedni természetes élőhelyükre. A vadmacska Magyarországon fokozottan védett, természetvédelmi értéke 250 000 Ft

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek