Egy hónapon belül öt embert ölt meg tigris Indonéziában

Egy hónapon belül öt embert ölt meg tigris az indonéziai Dél-Szumátra tartományban - adta hírül az MTI. A legutóbbi áldozat egy 30 éves nő, akit Padang Bindu falu egyik közfürdőjénél marcangolt halálra a vadállat pénteken.

Szumátrai tigris - illusztrációForrás: Pramudya Munadi/pixabay.com

Az áldozat édesanyja a helyi sajtónak elmondta, hogy lánya reggel a fürdőbe ment, és azt tervezte, hogy utána duriánkertjét fogja gondozni, ám délután nem tért haza. "Hazaérkezett viszont kávéültetvényéről a testvérem, és elmondta nekünk, hogy tigrissel találkozott, amelyik két méter hosszú volt" - mondta az asszony.

A falusiak egy csoportja azonnal a fiatal nő keresésére indult, és megtalálták megcsonkított holttestét a fürdő közelében. Genman Suhefti Hasibuan, a dél-szumátrai természetvédelmi ügynökség vezetője közölte, munkatársai megerősítették, hogy a nő tigristámadás áldozata lett.

Martialis Puspito, a helyi vadvédelmi hatóság vezetője korábban elmondta, hogy a szaporodó konfliktusok oka az ember, aki egyre többet foglal el a vadak élőhelyéből. Hozzátette, figyelmeztették a lakosokat, hogy maradjanak távol a vadontól.
"Nem zavarhatjuk el a tigriseket az őserdőből, mert ez az otthonuk, ezért az embernek kell tartania a távolságot" - hangoztatta.

A közfürdő közel fekszik ahhoz a vadvédelmi területhez, ahol a ritka szumátrai tigris él. Azt nem tudják a hatóságokat, hogy egyazon vagy több tigris támadta meg az embereket.
A szumátrai tigris a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) súlyosan veszélyeztetett fajokat nyilvántartó vörös listáján szerepel. Az indonéz erdészeti minisztérium szerint mintegy 600 egyede él vadon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek