Rózsaszín flamingók tollászkodnak Montenegróban

  A madarak repterének is nevezett Ulcinjska solana, vagy ulcinji sós tó most néhány rózsaszín flamingónak ad átmeneti szálláshelyet. A vendégmadarak a napokban érkeztek meg Montenegróba.

  Flamingók vendégeskednek Montenegróban - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: JamesDeMers

  A hírt a montenegrói madarak védelmével és kutatásával foglalkozó központ tette közzé közösségi oldalán, ahol képekkel is alátámasztották, hogy a ritka madarak valóban az Ulcinjban tollászkodnak.

  Fiatal flamingókról van szó, akiknek a tolla ugyan már elkezdett rózsaszínre váltani, de még nem olyan élénk színű, mint felnőtt rokonaiké, amire az állatok kétéves koráig kell várni. Színüket egyébként a táplálkozásuk is befolyásolja - hívták fel a figyelmet a szakértők - az alfa- és béta-karotinban gazdag étrendnek köszönhető a tollak rózsaszín, pirosas árnyalata.

  A különböző flamingófajták tollazatának színe a halvány rózsaszíntől egészen a bíborszínig vagy az élénkpiros színig terjedhet. A karibi flamingó halvány bíborszínű vagy élénkpiros színű tollazattal büszkélkedhet, míg a chilei flamingónak halvány rózsaszín tolla van. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!