Apró, kedves négylábú csacsiskodik a debreceni állatsimogatóban

Néhány napja írtunk arról a kis helyes mosómedvekölyökről, amely öt hete született a debreceni állatkertben, és még javában gondozói babusgatják, tegnap délután pedig már egy újabb mini lakótársról tettek fel fotót az intézmény közösségi oldalára, egészen pontosan ezt: 

Botond és mamájaDebreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

Botond, az állatsimogató legfiatalabbja még július 28-án született a magyar parlagi szamarak legfiatalabb példányaként. Gondozói a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark Facebook-oldalán arról írnak, hogy a 12 hónapos vemhesség után született Botond ma már egészséges és kifogástalan étvágyú kis csődör.

Már látható is a kifutóban a minden lépését óvó mamája társaságában, aki mellől jó pár hónapig biztosan nem tágít majd. De már szívesen játszik társaival is a tágas karámjukban, vagy napfürdőzik a puha homokban.

Hazánk egyetlen őshonos szamárfajtája, a parlagi szamár nyugodt, békés természetű állat. Különböző színváltozataiból többfélét is tart a debreceni állatkert, a vidámparkja területén kialakított szamárménes egy fehér családnak, állatsimogatójuk pedig most már két fekete egyednek ad otthont.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek