Nem mindennapi útitársra bukkant egy nő Pethőhenyén

  A Zala megyei Pethőhenyén, az úton sétálgatott egy fél méternél is nagyobb átmérőjű és tíz kilónál is több aligátorteknős. A nem mindennapi úti társat egy szembejövő nő látta meg. Az asszony értesítette a polgármestert, aki az autójával kiérve a helyszínen befogta a teknőst és a kocsijába tette az agresszív állatot. Az aligátorteknőst állatorvos is látta, aki szerint nagyjából húszéves lehet a hüllő – olvasható az MTI oldalán.

  Mérges aligátorteknős - A kép csak illusztrációForrás: shutterstock.com

  A hírek szerint az állat a település határában lévő mocsaras területről mászhatott elő, és feltételezhető, hogy akár párja is lehet ott. A polgármester zárt, biztonságos területen helyezte el az aligátorteknőst, amely etetéskor elfogadta a felolvasztott fagyasztott halat. Azt azonban még nem tudni, hogy véglegesen hol helyezhető el az egyébként csak engedéllyel tartható állat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!