Nem mindennapi medúza bukkant fel a horvát Adrián

  Nem mindennapi iránytű medúza úszkál a horvát Betina település közelében, a Murter partszakaszán. Ha ilyennel találkozik strandolás közben kerülje el, hiszen rendkívül kellemetlen a csípése - hívják fel a figyelmet a szakemberek.

  Chrysaora hysoscellaForrás: Wikipédia / Készítette: Francesco Crippa

  Égéssel, irritációval jár, ha valaki érintkezik az Adrián felbukkanó Chrysaora hysoscella medúzával. Igaz kicsi az esély rá, hogy összefussunk az állattal nyaralás közben, de van rá esély, hiszen a medúzafaj nem először vendégeskedik a horvát strandok közelében, tavaly Porečnál lettek figyelmesek egy ilyen példányra.

  Amennyiben véletlenül hozáér egy iránytű medúzához, a csípését hűsítő krémmel érdemes bekenni, ez enyhíti a kellemetlen tüneteket. Komolyabb irritáció esetén a civ@iptpo.hr e-mail címen, vagy a +385 52 408 304 telefonszámon kérhet segítséget, írja a Slobodna Dalmacija horvát lap.

  A szóban forgó medúza - mely alapvetően az Atlanti-ócán és a Földközi-tenger lakója - főleg tavasszal látogatja meg a horvát partszakaszt, nyáron nem jellemző a megjelenése. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!