Cápák vagy holdhalak riogatják a turistákat Budva közelében?

  Az utóbbi időben több budvai lakos, és néhány, Bečići nyílt vizein halászó horgász is arról számolt be, hogy cápát látott a tengerben. A szakértők szerint azonban a laikusokat a holdhal tévesztette meg, amely ilyenkor imád a víz felszínén napozni. Miközben sütteti magát, az a szokása, hogy kidugja a vízből a hátán lévő uszonyát. Ez az uszony pedig nagyon hasonlít a cápáéhoz, megtévesztő lehet - írja a montenegrói Vijesti lap.

  Így néz ki a holdhal, amely megtéveszthette a montenegróiakatForrás: wikipédia / készítette: Készítette: Ola Norman

  Pánikra tehát semmi ok. A cápákkal gyakran összetévesztik a holdhalakat, pedig utóbbiak teljesen ártalmatlanok az emberre nézve. A montenegrói tengerben úszkáló nagy holdhalak egyébként a csontos halak legsúlyosabb példányai, átlagban ezer kilót nyomnak, de egy nagyobb példány akár a 2300 kg-os testsúlyt is elérheti. Ezek a halak medúzákat esznek, és ha jut nekik elegendő táplálék, akár három méter hosszúra is megnőhetnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!