Két nap különbséggel két kismajom született Pécsett

Ha még sosem voltak a Pécsi Állatkertben, a húsvéti ünnepek alatt érdemes lehet felkeresni, már csak azért is, mert ezen a hosszú hétvégén nyílik meg a gyűrűsfarkú makik kifutója a látogatók előtt. Az elmúlt héten két majomcsapat is újszülöttel lepte meg az intézmény gondozóit, az esemény különlegessége pedig az volt, hogy a két pici születése között mindössze két nap telt el.

Forrás: pecszoo.hu

Április 11-én csütörtökön reggel ugyanis egy kis szavannacerkóf született, amelynek érkezésére még nem számítottak a gondozók, hiszen az előző cerkófkölyök tavaly augusztus 20-án született meg náluk, több mint 10 éves szünetet követően. A Dumbó névre keresztelt kis hím szépen cseperedik, egyre gyakrabban játszik a csapat felnőtt tagjaival – olvasható az állatkert weboldalán.

A másik apróság a zászlós farkú kolobuszok, vagy más néven a gerezák kölyke, amely a kis cerkóf után mindössze két nappal, április 13-án született. Érkezésével hét fősre bővült a kis pécsi gerezacsapat, amely egy szülőpárból, a szülők négy kölykéből és egy fiatal, idegen vérvonalú hímből áll.

Forrás: pecszoo.hu

A kis cerkófhoz hasonlóan a kis gereza is egészséges, egyre többet lehet látni, amint az anyuka a családja körében kihozza a külső kifutóra. Az újszülött a fekete-fehér bundájú felnőttekkel ellentétben hófehér szőrű, kb. három hónapos korában ölti fel a kifejlett állatokra jellemző mintázatot. A fehér bundának különleges szerepe van, hiszen felkelti a felnőttek figyelmét, akik így jobban odafigyelnek a kölyökre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek