Lelőtték Dórit, az Afrikát is megjárt, jeladós nyári ludat

  Elpusztult a Dóri névre keresztelt jeladós nyári lúd, amely a legmesszebb merészkedett fészkelő helyétől, és még Afrikát is megjárta. Néhány nappal ezelőtt egy, a Csorna és Pásztori közötti kavicsbányában lőtték le – tette közzé Facebook-oldalán a Madárvárta.

  Dóri 2017 nyarán kapott jeladótForrás: Facebook / Madárvárta 2 - Vogelwarte 2 Project / Készítette: Dr. Hadarics Tibor

  Dóri 2017 nyarán kapott nyakgyűrűbe szerelt nyomkövetőt Sanyi névre keresztelt párjával együtt. Telelésre a tunéziai Ichkeul-tóig repültek, ahol néhány hét után Sanyi orvvadászat áldozata lett. A GPS- jelek alapján a tunéziai hatóságok elfogták az orvvadászt és eljárás indult ellene, mivel a Nemzeti Park védett területén tiltott helyen ejtette el a madarat.

  Dóri a párja tragédiája után még eljutott Algériába, mielőtt vissza indult volna a Fertőre, de nem választott új párt, nem költött. A Fertő környékén mozgott, néha rövid időre a hansági árasztásokra kirándult. Már nem derül ki, hová indult, amikor lelőtték, de az irány a Velencei-tóra mutat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!