Több ezer vadlúd pusztult el egy nehézfémekkel szennyezett tónál

  Sarki ludak ezrei pusztultak el az Egyesült Államok nyugati részén, miután egy szennyezett tóra szálltak le.

  A mintegy tízezer vonuló madár egy hóvihar elől menekült a Montana állambeli Butte város egykori rézbányájának toxikus vizű tavához november 28-án éjjel - közölte a Montana Resources nevű cég képviselője.

  Fotó: NASA, Wikipedia

  A cég egy másik vállalkozással közösen kezeli a 280 hektáros Berkeley Pit bányát a kénsavval és nehézfémekkel szennyezett tavával együtt.

  A cég dolgozói közlésük szerint hiába próbálták a gigantikus madárrajt fényszórókkal, zajjal és egyéb módszerekkel távol tartani a 28 ezer négyzetkilométeres tótól. A tó "madaraktól fehérlett" - mondta a cég környezetvédelmi ügyekért felelős menedzsere, Mark Thompson.

  Azóta a környéken lakók elpusztult madarakat találtak az utcákon, parkolókban, de még egy kaszinó előtt is. A helyi hatóságok szerint további több ezer madár pusztulhatott el a tóban.

  A Berkeley Pit rézkitermelését 1982-ben állították le.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!