Bébibumm: négy fehér bengáli tigris cseperedik Győrben

Október 13-án látta meg a napvilágot a négy, rendkívül édes nagy cica a Győri Állatkertben, de születésüket csak néhány napja hozták nyilvánosságra. Már azt is lehet tudni, hogy a  4-es ikrek csapatát két fiú és két lány alkotja, Jázmin az anya és a kicsik is jól vannak. A kölykök egyelőre még a tigris házban töltik mindennapjaikat, így a nagyközönség nem láthatja őket. A hideg időjárás miatt tavasszal jöhetnek majd ki a kifutóba, de fotókon már bemutatták őket az állatkert közösségi oldalán.

Íme a tigris alom, a négy kölyökkelForrás: facebook / Zoo Győr

Az érdeklődők december 1-je után betekintést nyerhetnek az apró ragadozók mindennapjaiba, viszont az állatok nyugalma érdekében ez csak korlátozott számban lehetséges, és előzetes regisztrációhoz kötött. A találkozáskor a tigriseket nem lehet megérinteni, és a program addig tart, amíg az a kölykök életét nem zavarja.

A cseperedő tigrisek a tél folyamán egy tréningen vesznek részt, amely egy speciális képzési program része. Ez lehetővé teszi, hogy az állatok szorosabb kapcsolatot építsenek ki gondozóikkal és az emberekkel. Ez a módszer a kicsik érdekeit is szolgálja, mivel így később kevesebb stresszel jár majd számukra egy állatorvosi vizsgálat, vagy a szállítás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek