Őssejtes eljárással gyógyul Igor, a Szegedi Vadaspark szibériai tigrise

A 13 éves nagyragadozó évek óta csípőízületi gondokkal küzd, ezért most az emberi ízületek kezelésében Magyarországon is alkalmazott Lipogems eljárással kezelik - írja hírlevelében a Szegedi Vadaspark.

Forrás: Szegedi Vadaspark

Az eljárás, a beteg saját zsírszövetéből vett regeneratív sejtkultúrával (őssejttel) gyógyítja a sérült ízületet. Ahogy az ízületi betegségben szenvedő embereknél, úgy Igor csípő ízületét is egy 45-60 perces egy napos beavatkozás keretében kezelik majd az orvosok. A humán gyógyászatban már évek óta alkalmazott Lipogems eljárás elsősorban olyan ízületi problémákkal küzdőknek nyújt segítséget, akiknek az injekciós és egyéb kezelések már nem segítenek, a protézis beültetést pedig még nem szeretnék, vagy egyéb okokból nem kaphatják meg.

Az eljárás az állatgyógyászatban olyan pácienseken tud segíteni, akiket Igorhoz hasonlóan már más hagyományos műtéti eljárással csak nehezen vagy egyáltalán nem lehet kezelni, és az életminőséget csak folyamatos fájdalomcsillapítással lehet fenntartani - teszi hozzá közleményében a vadaspark titkársága.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek