Három éves medvebocsot fogtak be a Medve-tó partján

Egy három éves medvebocsot fogtak be a hét elején a szovátai Medve-tó partján található erdőben a szakemberek, hogy egy másik, emberektől távoleső helyre költöztessék. 

A lakott településtől távol eső erőbe szállították a három éves medvebocsotForrás: szekelyhon.ro / Készítette: Pinti Attila

A medve jelenlétét több helyi lakos és turista jelezte, akik arra kérték a szakembereket, hogy költöztessék el az ott kóborló állatot, aki azért jött közel a lakott területhez, a fürdőtelephez, mert az ottani erdőben sok makkot talált. Mivel a helyiek attól tartottak, hogy a medvebocs veszélyt jelenthet a járókelőkre, a szakemberek végül befogták, és altatás előtt egy számára kellemetlen élményeket keltő szerrel is befújták. Erre azért volt szükség, hogy negatív élménye legyen az emberekkel kapcsolatban, és többet ne merjen lakott területre jönni - írja  a Székelyhon. A bocsot altatás után egy olyan helyre szállították, amely messze van a lakott területektől, és van ott számára elegendő élelem.

A barnamedvék a francia Pireneusokon sem szívesen látott vendégek. Ebben a térségben szombaton mintegy 100 birkapásztor, vadász és önkormányzati politikus indult a hegyekbe, hogy száműzze a fajfenntartó céllal betelepített állatokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek