Pót mami gondoskodik a Szegedi Vadaspark egyik szurikátakölykéről

Biztosan emlékeznek a múlt hónap örömhírére, miszerint két szurikátakölyök is született a Szegedi Vadasparkban. Az édes kölykök érkezése sok látogatónak szerzett örömet, ugyanis a vendégek szavazatainak alapján szinte minden évben ez a kis mókás állat bizonyul a legkedveltebb állatkerti lakónak. 

Gondoskodó kezekben a Szegedi Vadaspark kölyökszurikátájaForrás: Szegedi Vadaspark / Készítette: Endrédi Lajos

A Vadaspark legfrissebb közleményében a nemrég világra jött szurikátatestvérekről adott hírt: kiderült, hogy a fiatalabbik állat gyengébb és nem játszik olyan élénken, mint idősebb testvére. Gondozóinak úgy tűnt, mintha nem tudna eleget szopni és kellőképpen fejlődni, annak ellenére, hogy családtagjai folyamatosan gondját viselték. Ezért döntöttek úgy, hogy kiveszik a csapatból mielőtt baj történne és egy gondozó veszi pártfogásába a kicsit. Az apróság szerencsére elfogadta a macskatej-pótló tápszerből készült tejet sőt, már szilárd táplálékot is eszik, és a gondos nevelésnek köszönhetően összeszedte magát. Így remélhetőleg sikerül felnevelni és a kritikus időszak végeztével végre nevet is kaphat.

Így étkezik a kis szurikátaForrás: Wikipédia / Készítette: Endrédi Lajos

A kis szurikáta természetesen nem lesz sokáig távol családjától. Amint helyrejön visszaszoktatják a csapatba a fiatal nőstényt. Bár ez nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek tűnik. A szurikáták amennyire szoros és összetartó családokban élnek, annyira bizalmatlanok az idegenekkel, és valószínű, hogy nem ismerik fel a visszatért családtagot a szurikátakölyökben. Emiatt az összeszoktatásuk hosszú időt és óvatosságot igényel majd. Erre viszont még várni kell, amíg a tejet fel nem váltja a szilárd táplálék. Vagyis két hónapos koráig mindenképpen az emberi pótanya gondoskodását élvezi.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek