Kecskemekegéstől lesz hangos Kecskemét

  Az idén 650 éves várost, Kecskemétet az évforduló alkalmából ismét elözönlik a kecskék. Nemrég új, színpompás poligonkecske lett a város új szimbóluma, nem meglepő tehát, hogy a hamarosan induló Hírös Hét Fesztiválon is központi szerepet kapnak a mekegő négylábúak. Izgalmasabbnál izgalmasabb kecskés programok és meglepetések várnak az idelátogatókra augusztus 25-én, szombaton - írja a Sokszínűvidék.

  Kecskeméten nem lesz hiány kecskébőlForrás: wikipédia / Készítette: Fir0002 az angol Wikipédiáról

  Lesz kecskebemutató, kecskefejés, és a kuriózumnak számító világrekord-kísérlet kecsketejivásban. A cukifaktormérőt valószínűleg a valódi kecskefogat akasztja majd ki, ami a Hírös Vágta felvonulását vezeti majd fel.

  A világrekord-kísérletre a nap végén kerül majd sor, amikor 650 jelenlévőnek lesz lehetősége részt venni a kecsketej-ivásban - mindannyian egyszerre kortyolhatják a kecsketejet.

  Ha a kecsketejet nem szeretik, ajánlunk egy ennél sokkal jobb mókát: üljenek kecskefogatba! Akár a kecskefogatáról ismert Tóth Edina szekerére is felpattanhatnak, aki szánentáli kecskéivel: Zsigával és Matyival érkezik a rendezvényre. Hogy az állatok a megszokottnál is vidámabban húzzák a fogatot, megkínálhatják őket levelekkel teli akácfaággal is, hiszen ez a kedvenc eledelük.

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!