Jól van, de nem látogatható Ottó, a mentett sasfióka

Stabil az állapota Ottónak, a Duna–Ipoly Nemzeti Park és az Állatkert közötti együttműködés nyomán hozzánk került mentett rétisas fiókának - írta hétvégén Facebook-oldalán a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely mentőhelyén gondoskodik a napokban hozzájuk került sasfiókáról.

Az apróság eredetileg egy a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) illetékességi területén található, bekamerázott fészekben cseperedett. Azonban az apamadár két héttel ezelőtti eltűnése és a területen megjelenő fajtársak zaklatása miatt a tojó már nem tudott a kicsiről gondoskodni, ezért emberi beavatkozásra volt szükség. A DINPI munkatársai ezért a segítségre szoruló madarat kivették a fészekből, majd átszállították a Fővárosi Állatkert természetvédelmi mentőhelyére, így másfél hete már az állatkerti szakemberek gondoskodnak a kismadárról. Az intézmény Facebook-oldalán Ottó portréfotóját másfél ezren osztották meg, és bár többen kérdezték, mikor látogatható, az állatkert egy kommentben kérte a látogatók megértését: "Az ő érdeke pont azt kívánja, hogy minél kevesebb embert lásson. Még a gondozók is csak speciális takarásból etetik őt."

Ilyen fotogén OttóForrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

A múlt évben több mint ezerötszáz mentett állatról gondoskodott az állatkert, amelyek mind Magyarországon őshonos, vadon élő, természetvédelmi oltalom alatt álló fajokhoz tartoztak. A fővárosi intézmény célja, hogy ebből a mentő tevékenységből minél többet megmutathasson a látogatóknak. Ezért terveik szerint egy új, kifejezetten a mentett állatok ellátását szolgáló, de a közönség számára is látogatható állomást, ún. Sünispotályt alakítanak ki, amely az Állatkert új játszóparkjának, a hamarosan megnyíló Holnemvolt Várnak lesz a része.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek