Április végén nyílik a fővárosi állatkert Holnemvolt Vára

A nagypéntektől húsvét hétfőig tartó hosszú hétvégén indul a 2018-as esztendő főszezonja a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Látványetetések, etológiai bemutatók, az elefántok és az oroszlánfókák tréningje és még számos más programmal várják a látogatókat. A hosszú hétvégén az úgynevezett „Légy ott!" programok keretében délelőtt 10-től délután 16:30-ig az Állatkert különböző pontjain minden egész és fél órában valamilyen különleges esemény, látnivaló nyújt lehetőséget az állatok életének élményszerű megismerésére. A Japánkert térségében pedig külön nyuszisimogatóval várják a családokat, ahol a nyulak folyamatos felügyelet mellett, váltott műszakban teljesítenek szolgálatot. 

A Hetedhét Palota belseje a Holnemvolt VárbanForrás: Fővárosi Állatkert

Nyílik a Holnemvolt Vár, leánykori nevén Mesepark

Bár az állatkert az állatkerti játszóparkot, az úgynevezett Holnemvolt Vár átadását néhány hónappal korábban ígérték, április végén úgy tűnik, tényleg megnyílik. A Holnemvolt Vár térségében főként a kezesebb, szelídebb állatokkal ismerkedhetnek majd a látogatók. Itt lesz például az új állatsimogató, a tengerimalacok városa, és sok más, nagyrészt háziállatokat, ház körüli jószágokat, tevéket és alpakákat bemutató létesítmény - írja közleményében a fővárosi állatkert.

Interaktív elemekkel is felszereltékForrás: Fővárosi Állatkert

A Nyíhangár övezetében az Állatkert lovas hagyományai születnek újjá, a Macskaköves udvarban pedig kézműves programok várják majd az érdeklődőket. A Holnemvolt Vár központi építménye, a Hetedhét Palota pedig a magyar állatmesék világa köré szerveződő játszóházként működik majd, több mint háromezer négyzetméteren, játékokkal, élményekkel, korszerű, innovatív játéklehetőségekkel.

Schäftner KörhintaForrás: Fővárosi Állatkert

A Holnemvolt Vár egyik zónájában az Állatkert felidézi az egykori vurstli letűnt világát is, a kívül-belül felújított, patinás, 1908-ban létesült Schäfner-körhintával, a régi hordóval, és több más hagyományos játéküzemmel. A hagyományőrzés jegyében a terület Állatkerti körút felőli homlokzatát is úgy alakítják ki, hogy az felidézze a XX. század elején itt állt épületek, a Royal Vio mozi, illetve Helfgott Sámuel fényképészműtermének megjelenését, hangulatát és utcaképét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek