Apró sátánmajmok költöztek a Schönbrunni Állatkertbe

  Március elején nemcsak egy új majomcsalád, a fehérarcú sátánmajmok három hím egyede költözött be a Schönbrunni Állatkert majomházába, hanem megszületett Togo is, a legkisebb királykolobusz.

  A zászlósfarkú kolobuszok fajába tartozó királykolobuszok a vadászat és a kicsi életterük miatt ma már sebezhető állatfajokhoz tartoznak a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján. Ráadásul állatkertekben sem fordulnak elő gyakran: európai állatkertekben mindössze 40 példány él, és sokszor kudarcba fullad szaporításuk is. Togo azonban már a második csemete, amely az osztrák főváros állatkertjében született. Az apróság most mindössze 400 grammot nyom és kilenc hónapos koráig az anyjába csimpaszkodik. Születésük után a királykolobuszok fehérek, ekkor még csak a szemük körül látható egy fekete csík. Három hónapos korukban azonban csillogó feketévé válik a szőrük.

  Egy királykolobusz bébiForrás: Tiergarten Schönbrunn/Norbert Potensky

  Ugyancsak március elején egy új majomfaj három hím egyede költözött be a Schönbrunni Állatkert majomházába. A fehérarcú sátánmajmok a mókusmajmokkal fognak együtt élni. A három kismajom a hamburgi Hagenbeck állatkertből érkezett, de eredetileg Dél-Amerika esőerdőiben őshonos, ahol főként gyümölcsökkel, zöldségekkel és rovarokkal táplálkozik. Kedvenc csemegéjük a mogyoró. Mostanra annyira hozzászoktak az új környezethez, hogy ezt a finomságot már a gondozók tenyeréből is elfogadják.

  Fehérarcú sátánmajomForrás: WWW.ZUPANC.AT/Daniel Zupanc
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!