Wellness másképp: nézzen kádból hosszúszárnyú bálnákat!

Wellness másképp: nézzen kádból hosszúszárnyú bálnákat!

Ha szeretjük forró vízben ücsörögve a tájat szemlélni, lehetőleg olyan kalandok közepette, amitől ismerőseinknek leesik az álla, akkor máris induljunk a norvégiai Tromsø-ba, ahol egy régi bálnavadászhajó teljesen újszerű élményeket kínál – írja a Travel and Leisure.

A Vulkana kikötőjében Galéria: Bálnales kádbólVulkana - Arktiske ekspedisjoner, spa og matopplevelser / Facebook

A bálnavadászat ideje lejárt, a bálnales viszont igen népszerű. A Vulkana nevű hajó tulajdonosa úgy gondolta, még emlékezetesebbé teszi a kirándulást a hosszúszárnyú bálnák közé. A fedélzeten elhelyezett egy forró vizes kádat, az alsó szinten pedig egy finn szaunát és egy gőzfürdőt. A kádban negyven fok körüli hőmérsékletre felmelegített tengervíz van, ami nagyon jól jön, miközben a sarki szél az arcunkba vág. A valaha volt bálnahús-feldolgozó szinten most egy japán-ihletettségű Zen lounge található, és az óránkénti húsz dolláros jegyért meleg welcome drink-et is kapunk a fedélzetre lépve.

A minden igényt kielégítő hajó Galéria: Bálnales kádbólhttp://www.vulkana.no

Hét kabin található a hajón, így hosszabb utazásokra is kibérelhető. Négy-öt fős személyzettel működik; természetesen egy séf felel azért, hogy tengeri ínyencségek kerüljenek az asztalra.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Norvégiában vakon van a Google Térkép - 2017.05.10.
Egy norvég falu lakói enyhén szólva pipák, amikor a napi századik turistát kell útba igazítaniuk.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek