Norvégiában vakon van a Google Térkép

Norvégiában vakon van a Google Térkép

 A Google Térkép rossz helyre irányítja a látogatókat Norvégiában – írja a Travel Pulse a New York Post-ra hivatkozva. Pedig olyan sok mindenre jó: visszatalál az autóhoz, ha mi nem, és könnyebbé teszi a találkákat is, csak hogy kettőt említsünk.

Fossmork jó hely, de közel sem annyira menő, mint Preikestolen, ahová tódulnának a turisták. A feltételes mód ez esetben nem túlzás, mert ha a Google Térképre hagyatkoznak, akkor hamarosan a népszerű látványosságtól harminc kilométerre vakarhatják a fejüket. Ugyanitt a helyiek a dühtől lila arccal világosítják fel őket, hogy ők is rossz helyre jöttek – mint az a másik tíz busz vagy autó, amelyet épp az imént igazítottak útba. Vagy nem: a turisták nagy részével ugyanis nem beszélnek közös nyelvet. Pedig állítólag Norvégia a világ legboldogabb országa: valószínűleg csak a fossmorkiak rontották a statisztikát.

Egyértelműen egy olyan hely, ahová sokan szeretnének eljutni: Preikestolen sziklája Fotó: fakepeterpan / Flickr.comForrás: Travelo

 A nagyobbik gond, hogy a képekről világszerte ismert szikla a fjordnak pont a másik oldalán fekszik, mint ahová a Google a gyanútlan turistát viszi, tehát nem kis utat kell megtenni azért, hogy helyrehozzák a hibát. A New York Post vette a fáradtságot, és visszajelzést kért a Google-től a dologról. Azt a választ kapták, miszerint „minden felhasználónak rendelkezésére áll a felület, ahol az esetlegesen észlelt hibát bejelentheti."

Talán a legegyszerűbb, ha Fossmork lakói letöltenek néhány (nem Google-alapú) fordítóprogramot, és beruháznak egy komolyabb látcsőbe. Abba pillantva ugyanis nagyszerűen meg tudják majd mutatni a látogatóknak, hol is van a keresett szikla.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek