Unoka-nyugdíjas jeggyel is látogatható a fővárosi állatkert

Csütörtöktől keddig tart az Állatszeretet Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a rengeteg program mellett szombaton pedagógus napot, vasárnap nevelőszülők napját tartanak. Az ősz hátralévő részében pedig külön kedvezményekkel várják a nyugdíjas látogatókat.

Október 1-től 6-ig, azaz csütörtöktől keddig tart az Állatszeretet Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az eseménysorozat apropója, hogy világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként számon tartott Assisi Szent Ferenc napján tartják az állatok világnapját - írja közleményében az állatkert. 

Többek között ezeket az ormányosmedve kölyköket is megnézheti nyár óta mennyit cseperedtekFotó: Bagosi Zoltán

A világnapról az állatkert évtizedek óta megemlékezik, de 2009 óta az eredetileg egynapos eseményt több napon át tartó programsorozattá bővítették ki. Az Állatszeretet Fesztiválon az állatkert számos partnere is részt vesz. A főbejáratnál a legjelentősebb hazai állatvédő szervezetek mutatkoznak be, a pálmaház mellett, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sátránál pedig a téli madárvédelem teendőit, és az év madarának számító búbos bankát ismerhetik meg az érdeklődők.

Ön tudta ezt?
A két világháború közötti időszakban az állatkertben minden évben megtartották az „állat- és növényszeretet napját". Az elsőt 1922-ben rendezték meg, az utolsót pedig a második világháború előestéjén.

Külön sátra lesz a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Országos Szövetségének, a Duna–Ipoly Nemzeti Park állomáshelyén pedig az is kiderül, hogy mitől világít a szentjánosbogár. Az Ökocsiga játszóház jóvoltából kézműves foglalkozás is lesz, az állatkert egyik „madarásza" pedig teleszkópos madármegfigyelésre invitálja a nagyközönséget. Meg lehet ismerkedni az állatkertben zajló madármentő tevékenységgel is, a Varázshegyben pedig a Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének természetvédelmi kampányához kapcsolódva az Antarktisz élővilágával és a fennmaradását fenyegető veszélyeket mutatják be.

Pénteken, szombaton és vasárnap a Magyar Rovartani Társaság és a Magyar természettudományi Múzeum közös bemutatón tárja fel a hatlábúak világának titkait, a barlangteremben pedig bonsai kiállítás várja az aprócska fák és a japán kertművészet barátait.

A fenti programok mellett október 3-án szombaton pedagógus nyílt nap is lesz, amelyen az állatkertben igénybe vehető pedagógiai lehetőségeket mutatják be a tanároknak, tanítóknak és óvópedagógusoknak. Vasárnap, azaz október 4-én, a tulajdonképpeni állatok világnapján pedig az Állatkerti Alapítvány hagyományos rendezvényére, az állatkerti nevelőszülők napjára kerül sor. Ez utóbbi rendezvény délelőtt 11-kor kezdődik.

Nyugdíjas-unoka párosjegy

A hagyományokhoz híven október 1-től november 30-ig a szokásos, már eleve kedvezményt jelentő 1800 forintos nyugdíjasjegy helyett 1000 forintos jeggyel látogathatják a nyugdíjasok a kertet, sőt, lesz kedvezményes nyugdíjas+unoka párosjegy is, 2500 forintos áron. A két hónap során további kedvezményt nyújt a nyugdíjasoknak a Barlang étterem, a cukrászda és a kávézóterasz, valamint az állatkerti ajándékbolt is, az állatok jelképes örökbe fogadása esetén pedig apró ajándékot kapnak a szépkorúak. A fenti kedvezményeket a nyugdíjas-igazolással rendelkező látogatók vehetik igénybe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek