Az ürge az év emlőse, nézzünk róla gyorsan egy csomó cuki képet

  Tudta, hogy Magyarországon él Európában a legjelentősebb ürgeállomány? És még így sincsenek elegen. Ezért az idei év az ürgékről szól majd, hogy jobban odafigyeljünk rájuk. Találkozni szeretne velük? Mi a Fertő-tó környékét javasoljuk.

   Az ürgék száma – elsősorban élőhelyük pusztulása miatt – ijesztő mértékben fogy. Magyarországon él Európában a legjelentősebb ürgeállomány. "Ez nagy felelősséggel is jár, hiszen ha mi nem teszünk meg mindent a több mint tízezres hazai állomány védelméért, akkor ez az európai, sőt a világállományra is hatással lesz" – emelte ki Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár a Vandonleső programsorozat pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

  Az idei év sztárja
  Galéria: Az év emlőse: az ürge
  (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

   Bár korábban sok ürgét telepítettek át a nemzeti parkok által gondozott területekre, ennek ellenére mégis veszélyeztetett helyzetben van az ürgepopuláció. A Fertő-Hanság Nemzeti Park irányítása alatt megvizsgálják azokat az okokat, amelyek a hazai ürgeállományt veszélyeztetik. Az év során tartanak majd tudományos ürge-konferenciát, ünnepélyes ürge gálát és különböző ürge témájú pályázatokat is kiírnak a gyerekek számára.

  Egyébként mi 2014 őszén pont a Fertő-tónál bringázva láttunk rengeteg ürgét – így ha önök is szeretnének szemtől szemben megismerkedni az év emlősével, egy kiadós kirándulást, vagy bringázást javasolnánk azon a környéken.

  Egyedül...
  Galéria: Az év emlőse: az ürge
  (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

   

  ... és párban is cuki!
  Galéria: Az év emlőse: az ürge
  (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

   

  Viszlát!
  Galéria: Az év emlőse: az ürge
  (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

  További képekért bátran kattintson a fenti ürgére!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!