Már biciklivel is elérhető a gyógyvizéről híres Csisztafürdő

Kerékpárút épült Fonyód és Buzsák-Csisztapuszta között, az út utolsó, déli szakasza a napokban készült el – tájékoztatta Fonyód önkormányzata az MTI-t.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock/Vandathai

Az új útvonal a kerékpáros turisták igényeit hivatott kielégíteni a nyári turisztikai szezonban, továbbá javul általa a gyógyvizéről híres Csisztafürdő elérhetősége, és hozzájárul a szezon meghosszabbításához. Emellett azt is remélik, hogy kedvező hatást gyakorol a foglalkoztatásra a munkavállalók mobilitásának elősegítésével.

A Fonyód és Csiszta közötti távolság mindössze öt kilométer, de korábban huszonöt kilométert kellett kerülni, ha az emberek egyik településről a másikra akartak eljutni – mondta Kara Lajos, Buzsák polgármesterét.

A gyönyörű tájakon át vezető aszfaltozott út kedvezőtlen időjárási körülmények között is használható, megkönnyíti a munkába járást, népszerűsíti a sportos életmódot, tette hozzá.

Fontos, hogy ne csak a balatoni fürdőzés jelentsen turisztikai programot, hanem más lehetőségeket is megnyissunk a vendégek számára - hívta fel a figyelmet a polgármester, hangsúlyozva, a kerékpáros turizmus új lendületet kaphat a beruházástól. A kerékpárút nettó 218 millió forintból valósult meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek