Utazz Brazíliába repülőjegy nélkül a Természettudományi Múzeum új kiállításán!

A hatalmas erdő címmel Brazília élővilágát bemutató szabadtéri kiállítás nyílt csütörtökön Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeum és a Budapesti Brazil Nagykövetség közös rendezésében.

Forrás: Természettudományi Múzeum/Facebook

A kiállítást, amely Brazília élővilágán kívül kilenc fenntartható gazdálkodást szolgáló projektet is bemutat, eredetileg a genfi botanikus kertben mutatták be 2019-ben, ahol közel 175 ezren tekintették meg – mondta el a csütörtöki megnyitó ünnepségen Susan Kleebank, Brazília magyarországi nagykövete.

Ezt követően, 2022 szeptemberében és októberében a Fővárosi Állat- és Növénykertben volt látható, ahol 80 ezer látogató nézte meg a tablókat.

Forrás: Dome Laszlo Balazs

A szabadtéri tárlat 30 darab nagyméretű kétoldalas tablón és a hozzájuk tartozó leírásokon keresztül olyan brazil civil társadalmi projekteket mutat be, amelyek ötvözik a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést. A projektek célja az élővilág sokféleségének megőrzése, valamint a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás. Mint Bernert Zsolt, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója mondta, Dél-Amerika nagy erőfeszítéseket tesz a fenntarthatóság ügyében, hogy az ottani helyzet megváltozzon, a népességrobbanás és a gazdasági fejlődés valamilyen módon egyensúlyba kerüljön az ökológiai változásokkal. 

Ide, az Amazonas környékére varázsol minket a kiállítás - illusztrációForrás: Shutterstock/Valentin Ayupov

Ez a kiállítás is arra hívja fel a figyelmet, hogy hányféleképpen lehet úgy kivenni a környezetünkből, hogy közben vissza is termeljünk" – tette hozzá.

A szabadtéri kiállítás része a Természettudományi Múzeum Múzeumok éjszakájára szervezett latin-amerikai tematikájú programjának, amelyre ecuadori és brazil táncokkal, dél-amerikai finomságokkal, pillangóházzal és négy időszaki brazil kiállítással várja a látogatókat. A programokon a múzeum szakértői bemutatják Közép- és Dél-Amerika izgalmas élővilágát, őslény- és ásványkincseit is, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek