Szomorú évkezdet: tucatnál is több hattyútetemet találtak a Berek-holtágon

Horgászok és természetjárók találtak hattyútetemeket a szilveszteri-újévi hétvégén Sárospatak mellett a Berek-holtágon, írja a boon.hu. A tucatnál is több hattyútetemről készült fotók a közösségi oldalakon is terjednek.

Az egyik szemtanú, Sóstói András, nyugalmazott sárospataki pedagógus, természetjáró és fotós arról számolt be a boon.hu-nak, hogy szombaton 15 hattyútetemet számolt meg, miközben körbejárta a holtágat, de mellettük több szárnyas is láthatóan betegnek tűnt.

Aros János, a város polgármestere arról tájékoztatta a boon.hu szerkesztőségét, hogy hozzá szombat délután érkeztek az első információk a hattyúk pusztulásáról, ő pedig értesítette az illetékes szakembereket, akik megvizsgálják a körülményeket. A hattyútetemeket rövidesen kiszedik a vízből – tette hozzá.

Sárospatakon minden évben sok hattyú időzik télen a Bodrog-folyón, valamint a Berek-holtágon, sokan járnak a vízpartra hozzájuk, elsősorban fotózni a kecses jószágokat. A közösségi oldalakon olvasható információk szerint minden évben elhullik néhány szárnyas, a mostani eset azonban megdöbbentette a helyieket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek