Itt a világ első négyüléses repülő taxija

Nemrég mutatták be a vadonatúj négyüléses taxi prototípusát, ami pont olyan káprázatosnak és futurisztikusnak tűnik, mint ahogyan azt várni lehetett – olvasható a TimeOut oldalán.

Az AeroMobil AM NEXTje félig szuperautó, félig könnyű repülőgép. A jármű kevesebb, mint három perc alatt képes lesz átkapcsolni az üzemmódok között, vagyis szó szerint egy transformer-ben utazhat, aki házhoz rendeli ezt az új taxit. A tervező szlovák cég szerint, a különleges jármű a következő öt évben kerülhet kereskedelmi forgalomba.

Kétüléses modelljük megjelenését valamivel korábban, 2024-re tervezik, ami a levegőben 223 mérföld/órás (360 km/h), közúton pedig 160 km/órás sebességre lesz képes. A jármű kiskereskedelmi ára várhatóan 1,5 millió euró (kb 560 000 000 forint) körül mozog majd. Az AeroMobil úgy véli, hogy azok az emberek fogják rendszeresen használni a repülőtaxit, akik naponta 100 és 500 mérföld (kb 160-800 km) között utaznak, így elkerülhetik a forgalmi dugókat és a hosszú késéseket.

A kétüléses változatot 2024-re tervezik forgalomba hozni - látványtervForrás: Facebook/Aeromobil

Még nem derült ki mennyi lesz egy taxiút ára, de mondanunk sem kell, hogy ennek a különleges sci-fi fantáziának a kipróbálása szinte biztosan hatalmas szenzáció lesz. Ezzel minden Star Wars rajongó közelebb kerül álmai megvalósulásához - írták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek