Ennek az áruházláncnak a zacskói újrahasznosított hulladékból készültek

A Tesco 2021-ben eljutott oda, hogy már nem csak a termékek csomagolásánál tartja be a fenntarthatósági gyakorlatát, hanem a vásárlók részére kiadott műanyag hordtasakok készítésénél is. Ez azt jelenti, hogy mostantól évente 150 tonna műanyagnak ad új életet azzal, hogy a működése során keletkező hulladékot új táskák készítésénél használja fel - olvasható a Storeinsider.hu oldalán.

A kép csak illusztrációForrás: Towfiqu Barbhuiya / Unsplash

Az új zacskók vastagsága és teherbírása is jobb az elődjeiknél, így a vásárlók többször is használhatják ugyanazt a szatyrot a bevásárláshoz. Csak egy a lényeg, hogy ne felejtsék őket otthon. A bevásárlótáskák legalább 20 százalékban újrahasznosított hulladékot tartalmaznak, és mivel vastagabbak, így alkalmanként akár 15 kilogramm súlyt is el lehet velük cipelni. Az áruházlánc közleményében arról is nyilatkozott, hogy a jobb teherbírás és a hosszabb élettartam miatt a korábbi számokhoz viszonyítva mintegy 22 millióval kevesebb szatyrot értékesít majd Közép-Európában, ami csökkenti a keletkező hulladék mennyiségét és a környezeti terhelést is.

„Vállaltuk, hogy 2025-ig valamennyi sajátmárkás termékünk csomagolása teljes egészében újrahasznosítható lesz, az ehhez vezető út egyik fontos lépését pedig ezek az új szatyrok jelentik. Mivel a zacskók vastagabbak, mint a korábbiak, többször is újrahasználhatók, mielőtt a kukában végeznék, így az újrahasználatra vonatkozó célkitűzéseinkkel is összhangban vannak" – mondta el a Tesco-Global Zrt. vezérigazgatója.

Az áruházlánc hosszú távú célja, hogy minden régi csomagolás új életre kelhessen az újrahasznosítási folyamat részeként. 1 millió darab zacskó előállításához a Tesco 5 tonna hulladékot használ fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek