Kedvezményesen választhatunk vacsorát pazarlás nélkül ezzel az új appal

Szeptember 29-én tartották az élelmiszerpazarlás elleni világnapot, és ezen a napon jelent meg egy új magyar fejlesztés a Tudatos applikáció, amivel olyan ételeket tudunk rendelni a megadott éttermekből, amik bár érintetlenek és minőségiek, kidobásra kerülnének, mert feleslegessé váltak.

Kedvenc vendéglátóhelyeink nap végén megmaradt ételeire csaphatunk leForrás: Tudatos / Facebook.com

Bár nem ez az első ilyen jellegű magyar applikáció, mert pár éve már felbukkant a ReDinner, de nem sokkal később leállt a működése. Így most a Tudatost próbálhatja ki az, aki kedvezményesen szeretne hozzájutni a kifőzdék, menüztető éttermek és étteremláncok ételeihez, és ezzel az ételpazarlást is csökkentené.

Az app plusz bevételhet juttatja a vendéglátóhelyeket és nem hagyja kárba veszni a drága alapanyagokat sem. Az applikációt a magyar K&V Green Flowers Zrt. fejlesztette, és több szűrőt is belerakott, így rendeléskor kereshetünk az ételtípusra, a lejárati vagy átvételi dátumra, illetve az allergénekre is. A rendelés és az átadás is QR-kódok használatával történik - olvasható a Tudatos.io oldalon és a Facebook-on.

A Tudatost már le lehet tölteni Androidra és iOS-re is, és egyelőre 11 étterem található meg a kínálatban, köztük van az óbudai Semmi Extra és a Nagymező utcai A Főzelékes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek