Emeletes dizájnervillamost terveztek Hongkong utcáira

  A Ponti Design Studio elektromos, önvezető emeletes villamost tervezett, mely a jelenlegi járműveknél jobban illeszkedik a járványmegelőzési óvintézkedésekhez, ami, mint Andrea Ponti, a stúdió olasz származású, hongkongi székhelyű alapítója elmondta, különösen hasznos lehet a sűrűn lakott városban, ahol nehéz betartani az előírt távolságot - adja hírül a dezeen.com.

  A villamos belülrőlForrás: andreaponti.com

  A Szigetnek nevezett villamosban a vezetőfülke kiiktatásával több hely jut az utasoknak, akik vagy a villamos közepének kis „szigetein" ülhetnek le egymásnak háttal, vagy az ablakok alatti fapadoknál állva élvezhetik a kilátást a méretes ablakokon át.

  A belső térben használt faanyagok és meleg tónusok kontrasztot alkotnak a villamos hideg, monokróm külsejével, amely Hongkong városképének dizájnelemeire rímel. A nagy ablakokon át természetes fény áramlik be, emellett LED-lámpák gondoskodnak a világításról.

  A jármű gördülékenyen illeszkedik a városképbeForrás: andreaponti.com

  A villamoshoz megállókat is terveztek, amelyek mindkét oldalon nyitottak, így biztosítják a levegő megfelelő áramlását. Ezekben a megállókban a villamos töltést is kap, az utasok pedig érintés nélkül válthatnak jegyet.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek