Ez a legnépszerűbb magyar természetjáró applikáció

Az egy éve a Magyar Természetjáró Szövetség gondozásában kiadott Természetjáró applikációra meglehetősen nagy volt az igény, mert az eltelt idő alatt 145 ezer felett jár a letöltések száma, amivel a Google Play Store-ban a 2. helyen áll az „Utazás és helyi információk" kategória népszerűségi listáján, maga mögé utasítva a Google Térképet is (csak a MÁV app előzi meg) - adja hírül a turistamagazin.hu.

Túrázó - illusztrációForrás: Hermann Traub/pixabay.com

A Természetjáró appba többek között olyan praktikus funkciókat építettek be, mint az összes jelzett utat (a hálózatnak a rétegválasztóban való bekapcsolása után) megjelenítő turistatérkép, a túratervező, az útvonalrögzítő, az offline letöltés és navigáció lehetősége, az iránytű, a QR-kód-olvasó vagy a csúcskereső. A térkép ráadásul, mivel a folyamatosan fejlesztett közösségi rendszerre, az OpenStreetMap-re épül, nemcsak Magyarországot, hanem az egész világot lefedi, tehát szinte bárhol – akár a Magas-Tátrában, vagy mondjuk Kenyában is – túrázhatunk vele.

Ehhez hasonló szolgáltatásokat más applikációk is nyújtanak; a Természetjáró igazi különlegessége abban rejlik, hogy egy kifejezetten az aktív kikapcsolódás híveire szabott, napi rendszerességgel bővülő Magyarország-útikönyvet is magába foglal.

Valójában a Magyar Természetjáró Szövetség által üzemeltetett Természetjáró.hu honlapon található tartalmak szerepelnek a katalógusában, ami jelenleg kb. 432 túrát, közel 1500 látnivalót, valamint 451, a túrázók szempontjából érdekes szálláshelyet jelent. Benne van az Országos Kéktúra összes szakasza is a hivatalos nyomvonallal és a pecsételőhelyekkel. A kínálat naponta bővül, és egyebek mellett megtalálható még benne az összes OTP ATM és a Kékkör mentén számos MOL benzinkút is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek