A legjobb ajándékok túrázóknak az ehető karabinertől az okosgömbig

Túrázó szeretteink valószínűleg jobban képben vannak a számukra szükséges felszerelésről, mint mi, és valószínű az is, hogy már van egy igényesen összeállított alapcsomagjuk, amit minden kiruccanáskor előhúznak a szekrényből. Most azonban nemcsak különleges darabokat, de olyan eszközöket is összegyűjtöttünk, amelyek akkor is feldobják őket, ha kénytelenek a négy fal között maradni. 

Ajándékok túramentes hétköznapokra

Van az a mondás, hogy az otthon a lélek tükre. És ha ezt komolyan vesszük, akkor nem lőhetünk mellé például egy havas hegycsúcsokat formázó könyvvéggel, amely minden látogatónak első pillantásra megmondja, hogy az itt lakónak bizony áthatja az életét a túrázás. A könyvvéget rendelésre, első osztályú fenyőből készítik kézzel, és választhatunk mellé hasonló előszobai akasztószettet is.

Forrás: etsy.com

Könyvespolc kipipálva, most jöhet a kanapé. Ezt a párnát a párunknak vagy legalábbis egy túrázó párnak vehetjük, a felirata így szól: „kettőnknek vannak a legnagyobb kalandjaink". Szintén szerelmes túrázókat lephetünk meg ezzel a képpel, főleg, ha mostanában költöztek össze: a „Te vagy a kedvenc kalandom" üzenetű, romantikus rajzhoz ők maguk választhatnak keretet.

Élményt ajándékba – télen is kaland a természet!

Megkönnyítjük a döntést, ajándékozzon Karácsonyra élményt: a csillagos égbolt és az erdő bemutatása, nappali és éjszakai túrák, wellness, étterem. Egyéni igényeinek megfelelő ajándékkártyát állítunk össze a Zselici Csillagparkba, az Erdők Háza Látogatóközpontba vagy a Kardosfa Hotelbe. (X)

Irány a szabadba!

A friss levegőn hamar megéhezik a túrázó, ezért a legjobb, ha ilyenkor van nála vércukorszint-emelő finomság. Mi ezt a csoki karabinert néztük ki, ami annyira igazinak tűnik, hogy talán nem is mer beleharapni a megajándékozott. A rendeléskor megadhatjuk, hogy tej- vagy étcsokoládéból kérjük a finomságot.

Forrás: Flickr.com / Jeff Turner


Az a hobbija, hogy szeret elveszni a természetben? Megértjük. Van, aki ezért az élményért még fizetni is hajlandó. Ez esetben jó ajándék lehet a megtervezett eltévedésre buzdító kulcstartó.
Ha azonban a szerette még csak most kezdi a túrázást, és egyáltalán nincs szándékában az eltévedés – esetleg mi féltjük tőle –, akkor a megoldás egy napórás iránytű. Ebben a webáruházban többféle stílusú iránytű közül is válogathat.

Ajándékozzon élményt – túrázzon a Kemenes Vulkán Parkkal!

Vas megyében, Celldömölkön fekszik Közép-Európa legkülönlegesebb tanúhegye, a Ság hegy. Lábánál 2013 óta az ország egyetlen vulkanológiai kiállításanyaga is megtalálható. A két ünnep között is nyitva tartó komplexum több vezetett túrát és sétát is szervez a hegyre. Ajándékozzon élményt túrajegy vagy belépőjegy által! (X)

Kellemes viseletek

Jópofa kiegészítő lehet egy uv-szűrős csősál is. A termékből ráadásul számtalan szín és minta közül választhatunk, vékonyabb nyári vagy poláros téli változatot is.

Ha nem is a túrák alatt, de bárki biztosan örömmel hordana egy ilyen világtérképes papucscipőt is. A rendkívül könnyű súlyú vászoncipőn V-alakú gumi segíti a könnyű fel- és levételt, talpa pedig kivételesen jól tapad.

Ha a túrázók már elhelyezkedtek egy menedékházban, felverték a sátrat, és a vacsora is elfogyott, jó, ha akad náluk valamilyen játék. Itt van például az amőba extra nehéz változata, amely 25 kockával dolgozik, vagy a megoldhatatlan feladványokat is tartalmazó logikai játék – amelynek gyártója szerint egymilliárdnál is több lehetséges kombináció garantálja, hogy sose unjuk meg, és sose érjünk a végére. Ez a játék akkor is jól jöhet, ha magához a túra megkezdéséhez hosszú repülőutat kell megtenni – mondjuk egy egzotikus helyre.

Forrás: Flickr.com / Adam Bautz


Az igazán profiknak

Ételt, élelmiszert cipelni túrázás közben nagy kiszúrás. Nem véletlen, hogy a szaküzletekben már mindenütt kaphatók szárított eledelek, melyeket a helyszínen kell készre varázsolni. Mivel ezek nem olcsó megoldások, profi túrázó szerettünk talán van annyira elszánt, hogy maga állítsa elő a kirándulásra vitt élelmet. Ez az angol nyelvű szakácskönyv kifejezetten neki szól: ugyanis házilag fagyasztva szárított ételek receptjét tartalmazza.

Aztán jól jöhet még az illetőnek egy felfújható kültéri lámpás is, mely a szállítás során alig foglal helyet,
ugyanis két és fél centiméter laposra lehet összecsukni. A vízálló, tisztán napelemes termék közvetlen napfényben 7 óra alatt töltődik fel teljesen. Összesen négy különböző fényerősséggel világít, a hangulatfény üzemmódban például egy töltéssel 24 órát bír (a merülést jelzi rajta egy kis ikon). Akasztója is van, ha fára tennénk.

Szintén fényt ad a vicces kinézetű, rovar alakú lámpás. Cipzárfelhúzóra szerelve 15 métert világít meg előttünk, mi magunk pedig másfél kilométerről is láthatóak vagyunk vele az éjszakai tájban. A rovarka lábai természetesen hajlíthatók, így még több helyzetben és módon használhatja szerettünk a túra során.

A Lensball zsebváltozata a baloldali, de a másik sem sokkal nagyobbForrás: lensball.com

Plusz egy tipp:

Ebből lehet, hogy rögtön kettőt rendel majd – egyet saját magának. A Lensball az a tárgy, amivel csudaszép panorámaképet készíthet bárki. Annyira profin tervezték meg, hogy az autófókusz és az okostelefonok fókusza is képes ráélesíteni, így az eredmény garantáltan Instagramra kívánkozik majd. A zsebváltozat csupán hat centiméteres és 250 gramm súlyú.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek