Lego hotel nyílt Kaliforniában

Lego hotel nyílt az Egyesült Államokban, és bár 3 millió lego elemet is beleépítettek, zömmel hagyományos anyagokból készült. Viszont a portás például legóból van.

A 250 szobás szálloda Kaliforniában található, a Legoland vidámpark szomszédságában. A hotel már kívülről is a műanyag építőkockák színeit idézi, belül viszont valódi lego figurák is várják a vendégeket. Nem ám aprócskák, hanem életnagyságúak. A személyzet előfutáraként egy műanyagból készült portás fogadja tisztelegve az érkezőket.

Lovagkori szobában is megszállhatunk
Galéria: Lego hotel Kalifornia
John Gastaldo / california.legoland.com

 A szobabelsők igazán mesések: kalózvilágot, lovagkori várszobát varázsolnak a vendégek köré. Mindegyik család kedvére megválaszthatja, hogy milyen típusú szobát szeretne. Az ár nem olcsó: egy éjszaka 339 dollárnál, vagyis 80 ezer forintnál kezdődik, viszont a vendégnek csak minimális összeget kell fizetnie a Legoland napijegyért – írja a brit Metro újság. A szálloda étterme szintén teljesen Lego-kinézetű, és hogy a családok biztosan jól szórakozzanak, van külön lovagvára és kalózhajója is.

Nemrégiben nyílt meg szintén az Egyesült Államokban, de New York államban egy új Legoland Discovery Center is, ahol a egymillió építőelemből készítették el New York nevezetességeit. A hely különlegessége azonban nem ez, hanem hogy a Lego szórakoztatóközpontjait eddig mindig azokról a városokról nevezték el, ahol találhatók, most először azonban az új, 32 300 négyzetméteres építőkocka-mennyország a neki helyt adó megye, valamint pláza nevét viseli: ez a Legoland Discovery Center Westchester. Az elnevezés körüli bonyodalmakról, valamint a hazánkhoz közelebb eső Lego létesítményekről erre olvashat tovább.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek