Egymillió Legokockából épült fel New York

Harminckétezer négyzetméteres legójátszótér nyílik Amerikában egy bevásárlóközpontban, Yonkers városában. Ha nem utazna idáig, de imádja a műanyag kockákat, a berlini Legoland Discovery Centert, vagy a billundi Legoland Parkot ajánljuk.

Az atlantai, kansasi, manchesteri, tokiói, berlini, oberhauseni, chicagói, dallasi és torontói után újabb Legoland Discovery Center nyitja meg kapuit. Az időpont március 27., a helyszín az Amerikai Egyesült Államok, közelebbről Yonkers városa. A Lego szórakoztatóközpontjait eddig mindig azokról a városokról nevezték el, ahol találhatók, most először azonban az új, 32 300 négyzetméteres építőkocka-mennyország a neki helyt adó megye, valamint pláza nevét viseli.

Galéria: LegolandFotó: Xinhua / Eyevine / Northfoto

A nyolcvanas évek óta igencsak rossz hírnevű Yonkers tisztségviselőinél ki is verte a biztosítékot a Legoland Discovery Center Westchester elnevezés. Szerintük annak ellenére, hogy a tizenkét millió dolláros beruházásnak ők adnak helyet, a Legoland mégsem tiszteli városukat. Egyébként olyannyira nem, hogy a Legoland oldalán is az szerepel, hogy a központ Westchesterben, azon belül a Ridge Hillben található, Yonkersről egy szó sem esik. A Legoland azzal védekezik, hogy ők a könnyebbség kedvéért a régiót, és az azon belüli vonzó elhelyezkedést akarták hangsúlyozni. Kérdés, hogy akkor a berlinit például miért nem Legoland Sony Centernek hívják.

Az új központ egyébként hárommillió legókockát tartalmaz majd, két kisvasút, játszóterek, karaoke szoba, minivilág New York legjellemzőbb épületeinek kicsinyített másával, és egy négydimenziós mozi is helyet kap benne. A látogatásra átlagosan 2-3 órát érdemes szánni a honlap szerint, a belépőjegy felnőtteknek 19, gyerekeknek 15 dollár lesz.

Kedvet kapott, de nem utazna ezért Amerikába?
Budapestről legegyszerűbben a berlini szórakoztatóközpont közelíthető meg vonattal, vagy fapadosokkal (easyJet, AirBerlin, Germanwings). A Potsdamer Platzon, a Sony Center pincéjében található egységbe a belépő egységesen 16 euróba kerül, és egy-két órát kellemesen eltölthetünk az amúgy nem túl nagy alapterületű legójátszótéren. Van itt is minivilág, legóvasút, játszótér rengeteg legóval és duplóval, illetve jól be is vásárolhatunk a legújabb építőkészlettől kezdve a kulcstartóig.
Pár éve mi is meglátogattuk a berlini kirendeltséget, és bár gyerekek nem voltak velünk, felnőtt létünkre is jól szórakoztunk. Azt viszont érdemes tudni, hogy ha nem érzünk magunkban kedvet a játékhoz, a berlini épületek kicsinyített legómásáért és a legóból épült vasútért nem érdemes kifizetnünk a belépőt. Inkább az építgetésen van a hangsúly, nem kiállításként, inkább egy nagy játszótérként kell elképzeni egy Lego Discovery Centert.

A kis műanyag építőkockák szerelmesei a fent említett, zárt térben található központok mellett legós vidámparkokban is szórakozhatnak. Ilyet az angliai Windsorban, a dán Billundban, a német Günzburgnál, Floridában 45 percnyire Tampa városától, Kaliforniában fél órányira San Diegótól találhatunk, illetve van egy Legoland Park Malajziában, Nusajaya közelében is.

Galéria: LegolandFotó: Bryan Smith / Northfoto

Magyarországról a legegyszerűbben és legolcsóbban a billundi egységet tudjuk megközelíteni, a Ryanair utanként már 3999 forintért elvisz Billundba. A parkba a belépő felnőtteknek 13 éves kortól 64 éves korig 254 dán koronába kerül, gyerekeknek 3-12 éves korig 237 koronát kell fizetniük, a nyugdíjasoknak 65 éves kor fölött szintén 237 dán koronát kóstál a jegy.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek