Ezen az új helyen megismerhetitek a Tisza-tó élővilágát, és izgalmas túrákra is invitálnak

Hiánypótló turisztikai komplexum nyitotta meg kapuit Tiszafüreden. A Kérész Öko-és Aktív Turisztikai Központ 930 négyzetméteren, kedvezőtlen időjárási körülmények között is egész évben várja a látogatókat, akik interaktív módon ismerhetik meg a Tisza-tavat és élővilágát, valamint túrákat is indítanak a környék felfedezésére.

A Kérész Öko-és Aktív Turisztikai Központ több korosztály számára is izgalmas programokat tartogatForrás: Kérész Központ Facebook oldala

Az épületben olyan modern, interaktív eszközökkel ismerhetjük meg a Tisza-tó élővilágát, mint a KÉR-ÉSZ-TÉR, ami egy multifunkcionális ismeretterjesztő kiállítótér, a digitális homokozó, a Tisza-tó vízszintjét szabályozó ügyességi játék vagy a kérészek életét bemutató VR 360 kisfilm.

A különböző korosztályok számára kialakított központban a Tisza-tó élővilágát fürkésző távcsövek, babzsákmozi és természetbúvár labor is megtalálhatók.

A központból többféle túrát indítanak. A természetfotósok számára külön barangolásokat indítanak, miután arra is lehetőséget biztosítanak, hogy kidolgozzák a képeket.

A vízi túrák élményét SUP-ok, kenuk, kajakok segítik a létesítmény úszóműves stégjétől indulva, de vízi eszközök bérlésére is van lehetőség.

A nyári időszakban szakvezetéssel induló garantált vízi és szárazföldi túrákat biztosít a központ, például olyan, a Tisza-tónál újdonságnak számító vízi eszközzel, mint a Schiller water bike – írja az ilovetiszato.hu

Ezek a vízi járművek is a látogatói élményt fokozzákForrás: Hubai Imre/Kérész Központ Facebook oldala

A KÉRÉSZ Öko- és Aktív Turisztikai Központ egyelőre próbaüzemmódban működik, és kizárólag az előre bejelentkezett csoportokat fogadja. A tesztidőszak várhatóan májusban lezárul és júniustól mindenki számára nyitva áll.

A Tisza-tónál valóban gőzerővel készülnek a szezonra. Mi is megírtuk, hogy áprilisban két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb taván, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen, melynek köszönhetően lerövidíthetővé válik a tókerülő túra. A nem messze található Berettyóújfaluban pedig idén márciusban elindultak a gyógyászati kezelések a termálfürdőben, és egy kempinget is nyitottak a területén.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek