Libatorra és újborfesztiválra vár mindenkit a Szentendrei Skanzen

Az őszi időszak legismertebb jeles napja a Márton-nap, amelyhez az újbor kóstolásnak és a libaételek fogyasztásának szokása kapcsolódik. És hol lehetnénk jobb helyen, mint a Skanzenben, ha mindent ki szeretnénk próbálni, ami ehhez az naphoz hozzátartozik? Ha november 11-12-én ellátogatunk a szabadtéri múzeumba, kóstolhatunk kézműves borokat, ízletes libaételeket, részt vehetünk lámpás felvonuláson, kézműves foglalkozásokon, de várnak ránk mesék és koncertek is.

Forrás: gabortokodi.com /Skanzen Press

A Márton-napi mulatságok hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes eleveníti meg a múzeumban. Bepillanthatunk a vidám őszi társas munkák légkörébe, megismerhetjük Szent Márton életét, érdekességeket tudhatunk meg a libakultusz eredetével kapcsolatban.

A programot a Langaléta Garabonciások Márton-napi előadása színesíti, lesz mesemondás, történelmi-irodalmi borműhely, őszi csemegék és kézműves termékek vására.

A Skanzen Étteremben pedig ízletes libaételek várják a gasztronómiai kalandokra vágyókat, de aki maga szeretné elkészíteni Márton-napi finomságait, az főző workshopon is részt vehet a Skanzenben.

Forrás: gabortokodi.com /Skanzen Press

A kézműves foglalkozásokon a gyerekek készíthetnek textil- és szalmaliba, csuhé tök, tűzzománc ékszer mellett lámpást a Márton-napi felvonuláshoz. A Skanzen Vigadó színpadán láthatjuk Gulyás László vándormuzsikust, zenél a Makám Együttes, a Montanaro Duo.

Szombaton a Kerek Zenekar 10. születésnapját ünnepli, vasárnap a Dresch Vonósok játszanak, és itt lesz a Sarjú Banda és a Tatai Szarkalábak is. A múzeum portái, házai 16 óráig, a Skanzen Vigadó és a kézműves vásár 18 óráig tartanak nyitva. Az egész napos programsorozatot mindkét napon őszbúcsúztató koncert és táncház zárja. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek