Párkapcsolat-erősítő kalandtúrával is várják hétvégén a szerelmeseket

A Házasság hete magyarországi programjainak célja, hogy erősítse a házasság értékeit, segítse a házasságra készülőket vagy az abban élőket a szeretetből, összetartozásból és bizalomból táplálkozó erőforrások megtalálásában. Az országos programsorozathoz Szegeden egyházi és civil szervezetek, valamint intézmények is  immár 15. alkalommal csatlakoztak.

A vezetett csoportok több turnusban indulnak. A túra ideje mintegy 1-1,5 óra.Forrás: Egyházmegyei Családközpont / Facebook.com

Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontja szervezésében lesznek online játékok, táncház, előadások, kiállítás és szerelmes kalandtúra is február 11-el kezdődően, egészen február 19-ig.

A programokra várják a gyerekeket, a fiatal felnőtteket és a párkapcsolatban élőket.

A szegedi programok megnyitóját a Fogadalmi templomban rendezik szombaton, február 11-én, ahol a misén Tóth András görögkatolikus pap mond szentbeszédet. Ugyanezen a napon "szerelmes" kalandtúrát szerveznek pároknak 15 órától. Ezen a belváros egy-egy pontján Szeged múltjából ismert házaspárok életének történeteit idézik föl, melyekhez kapcsolódva a résztvevők párkapcsolat-erősítő feladatokat kapnak. A túrára február 9-ig lehet jelentkezni az esemény Facebook-oldalán keresztül.

Online játék, szabadegyetem és táncház

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom helyi csoportja a programsorozat ideje alatt online párkapcsolati játékot szervez, melyen az érdeklődők híres művészek házasságán keresztül bővíthetik ismeretüket egymásról és kapcsolatukról.

Immár hagyomány, hogy a Szegedi Tudományegyetem Szabadegyeteme tavaszi szemesztere egy, a Házasság hetéhez kapcsolódó előadással indul, idén Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család-, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus beszél a tartós és harmonikus párkapcsolatokról.

Számos beszélgetést, előadást szerveznek Szegeden, február 17-én pedig a Katolikus házban tánctanítással egybekötött táncházat tartanak. A programsorozat ökumenikus istentisztelettel, majd a tiszta szerelemért mondott szentmisével zárul, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek