Idén végre részt vennétek a busójáráson? Most érdemes lesz!

A hírek szerint csaknem kétezren űzik majd a telet a február 16-án kezdődő busójáráson. A maszkosok felvonulására és a száznegyvennél is több programra a szervezők szeretettel várják a mohácsiakat, és mindenkit, aki a télűzés idejére a városba látogat.

Busók készülődnek egy családi ház pajtájának padlásán a mohácsi busójárás első napján 2020-banForrás: MTI/Sóki Tamás

Hat napon át tart majd a vigasság és a busóké lesz a város. A rendezvény elkészült forgatókönyve alapján több mint száznegyven – többségükben ingyenes – program várja majd a látogatókat, és persze a busók, illetve más maszkások.

A szervezők azt is jelezték, hogy a várostól mintegy négyszáz népművész, iparművész, kézműves, vendéglős kap engedélyt árusításra, így mindenki találhat kedvére való vásárfiát. A Széchenyi tér, a Deák tér és a Busóudvar mellett a Szerb templom és a Selyemgyár udvarán is felállítottak színpadot, illetve LED-es kivetítőn is lehet látni az előadásokat – olvasható a Bama.hu öszefoglalójában.

Program program hátán

Kisfarsangkor, február 16-án 15 órától indul a gyerekek felvonulása a Sokac-körtől. A Széchényi-téren közben gyermek tánc- és busócsoportok bemutatóját láthatjuk majd, utána pedig indul a szabadtéri táncház a busókkal.

Forrás: Shutterstock / Készítette: Jane Biriukova

Pénteken délután a Széchényi, a Busóudvar és a Deák téri szabadtéri színpadon busócsoportok és zenekarok mutatkoznak be és lépnek fel a közönség előtt.

Szombaton délelőtt a belvárosban kinyit a népművészeti és kézműves vásár. Farsangvasárnap délelőtt 10 órától a Kolompos busócsoport tagjaival találkozhatunk a Szerb templom udvarában, ahol a színpadon zenekarok, táncosok, busócsoportok bemutatóit is láthatjuk. A nap egyik fénypontja, a busócsoportok felvonulása délután 14-kor indul.

A programokról olvashattok még a Bama.hu cikkében, illetve még részletesebben a busójárás hivatalos oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek