Hamarosan kiderül, kit bír el egy tündérrózsa levele

Budapesten az ELTE Füvészkertje egy nem mindennapi programmal várja a gyerekes családokat, akik kipróbálhatják, hogy mennyit bír el a Viktória tündérrózsa levele. A kisgyerekeket ugyanis ráültethetik a Viktória levelére, így a nap végére az is kiderül, hány kilogramm lesz a levél idei rekordja – olvasható a kert weboldalán.

A hatalmas levél jól bírja az ilyen aranyos terheléstForrás: Demeter Károly/ELTE Füvészkert

A vizen úszó tündérrózsa levelének átmérője elérheti a 2 métert, pereme pedig 10-15 cm magasságot. Az óriási levelek tehár akár egy vagy több kisgyermek súlyát is elbírják, hogy pontosan mennyit is, a kiderül a levélpróba ideje alatt,  2022. szeptember 2-án pénteken 18-21 óráig. A beengedés és a levélre ültetés is folyamatosan zajlik majd.

A levélpróba előtt vagy után a vendégek tehetnek egy sétát a kertben, sőt, a pálmaház és a bemutatóházak is nyitva lesznek.

A felnőtt belépőjegy ára  3900 forint, a gyerek jegy 1000 forint, melyek csak online vásárolhatóak meg a készlet erejéig, ezért aki szívesen ellátogatna erre az eseményre, annak minél előbb érdemes megvásárolnia a jegyet, amit ide kattintva tehet meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek