Ingyenes fesztiválra készül a Káli-medence

Idén is megrendezik a Kőfesztet, a Káli-medence egyik legnagyobb augusztusi fesztiválját. Az ötnapos eseményen lesz táncház, koncertek, családi programok és gasztronómiai finomságok is; a belépés és minden program ingyenes lesz. 

Forrás: Köfeszt.hu / Galéria

A programsorozat a Káli-medence tíz településén – Kővágóörsön, Kékkúton, Balatonhenyén, Köveskálon, Mindszentkállán, Szentbékkállán, Pálkövén, Salföldön, Ábrahámhegyen és Monoszlón – várja az érdeklődőket augusztus 3. és 7. között - olvasható a Kőfeszt.hu oldalán, ahol már megtaláljuk a részletes programot is, de íme egy kis ízelítő.

A fesztiválon koncertet ad többek között Ferenczi György és a Pesti Rackák, a gyergyószentmiklósi 4S Street zenekar, az Anima Sound System, a Misztrál együttes és Heinczinger Mika is. A Liszt Ferenc Kamarazenekar a komolyzene kedvelőit várja a kékkúti templomkertben Handel, Vivaldi, Haydn, Mozart, Boccherini, Toselli és Weiner műveiből összeállított estjére.

A fesztivál ad otthont a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozójának, amelyen mások mellett a Fonó Zenekar, az Üsztürü, a Naszály, a Fokos Zenekar, Tankó Eszter, a felvidéki Korpás Éva és zenekara muzsikál majd, és persze szabad ég alatti táncház is lesz péntektől hétfőig. 

A legkisebbeknek mesemondással, kézműveskedéssel, dúdoló programokkal és lovagoltatással készülnek a szervezők, de lesznek nomád harci bemutatók, cirkuszi és vándorjátékok, valamint geotúra is várja a résztvevőket.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek