A szügyi gólya igazi híresség lett

Nemrég megérkezett Szügyre is a gólya, a helyiek nagy örömére. A nógrád megyei község polgármestere, aki egyben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - (MME ) alelnöke, amikor csak teheti kiemelten foglalkozik a település madaraival, így a híressé vált gólyával is.

A kép, illusztráció. Fehér gólya fészkel. Orbán Zoltán fotója - MMEForrás: MME - Orbán Zoltán

"Magam mászom fel a kéményhez, ellenőrzöm a fészket, és a felszerelt webkamerát. Most a lakossággal együtt, nevet keresünk a fészkelő gólyánk és a remélhetőleg hamarosan megérkező párjának - mesélte a polgármester egy rövid telefonos beszélgetés alkalmával.

A névadásra a javaslatokat április 22-én péntek 12 óráig várják hozzászólásban a település Facebook-oldalán, ahol már lelkesen gyűlnek a keresztnevek. A három legtöbbször előforduló névre pedig szavazást indítanak majd. A szervezők kérése csak annyi, hogy a magyar gólyáknak magyar neveket javasoljanak a résztvevők. Legutóbb a Szilárd és a Szilvia került fel a listára.

Legfrisebb gólyakamerás-felvételForrás: Szügyi gólyakamera - Szügy

A fent látható gólyakamerás-felvétel a legfrisebb, amit látható a párját váró gólyáról. Aki szeretnék  tovább kísérheti az élőkamerás felvételeket a szügyi gólyakamerás oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek