Májustól szeptemberig lubickolhatnak az eseményekben a vízi sportok kedvelői

Magyarország legszebb tájaira hívja az aktív kikapcsolódásra vágyókat, köztük is a vízi sportok kedvelőit a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Hazai Vizeken elnevezésű, május közepén induló eseménysorozata. A májustól szeptemberig tartó rendezvény különlegessége az lesz, hogy a szövetség idén először, egységes egésszé szervezi a vízitúra-versenyeket, vagyis új nevén a beevezéseket, az átevezéseket, és a SUP-eseményeket, így 5 hónapon át összesen 12 sportprogramra látogathatnak majd ki a vízi sportok kedvelő és a szurkolók, családok - írták az MTI hírében.

Forrás: Dunakeszi Polgár / Facebook.com

Az esemény bejelentésekor közölték azt is, hogy az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően országszerte készen vannak a vízitúra útvonalak, az infrastruktúra is megfelelő, és több mint száz kajak-kenu pont áll az aktív kikapcsolódást választók rendelkezésére.

A sorozat ideje alatt két kiemelt eseményen is részt vehetnek majd a sportolók: a július 10-i Balaton- és az augusztus 7-i Tisza-tó átevezésen, utóbbit az úszókkal együtt szervezik. Ezen kívül nyolc, úgynevezett beevezést is szerveznek, többek között a Szigetközben, a Felső-Tiszán, a Bodrogközben és a Dunán.

A programok sora május 15-én Dunakeszin indul.

A sportolni vágyókat a város vadonatúj strandján, a Duna partján várják majd. A résztvevők két távon, 24 és 8 kilométeren evezhetnek, de indulhatnak az 5 kilométeres, valamint az ügyességi SUP-versenyen is.

Május 29-én a sarudi KalandParthoz hívják a szabadidős sportolókat, akik 5,7 és 19,3 kilométeres távon evezhetnek. A település kiemelt látványossága a 2017-ben átadott sarudi Élményfalu, amely 2000 négyzetméteres területével és a 30 elemből álló játékszigetével Európa második legnagyobb vízi játszótere. Emellett a poroszlói Ökocentrumban a Tisza-tó egyébként láthatatlan életébe is betekinthetnek az érdeklődők.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek