A város nevezetességei is felismerhetők ebben az új, családi szabadidőparkban

  Megnyitották Szolnok legnagyobb közparkját, az új Ormos Imre parkot. A park területe egykor az Állami Tüdőkórház különleges kertje volt, amelynek terveit 1947-ben Ormos Imre készítette el. A 2017-ben kezdődő beruházás során a kertészeti szakemberek megőrizték a területen levő értékes fákat, melléjük 70 új facsemetét és 300 méter cserjesort ültettek. A park reggel 7 és este 20 óra között lesz nyitva, kutyát sétáltatni és dohányozni a parkban nem szabad.

  A park az egykori Állami Tüdőkórház kertjében nyílt megForrás: Szolnok város hivatalos oldala/Facebook

  Szolnok önkormányzata a 2016-ban benyújtott Zöldre generáció! – a volt Tüdőkórház területének rehabilitációja Szolnokon című pályázaton 555,7 millió forint európai uniós támogatást nyert, a forrásnak köszönhetően a megyeszékhely legnagyobb közparkja így most már fogadja a zöldbe kívánkozókat.

  A régi fákat megmentették, és újakat is telepítettekForrás: Picasa, Szolnok város hivatalos oldala/Facebook

  Az új park fogadóépületében kávézó várja a látogatókat, és hamarosan egy kerékpárkölcsönző is helyet kap. A 2,2 hektáros park területén családias lakóövezet épült, illetve hatalmas játszótér, futókör, kosárlabdapálya, street workout-pálya is várja a kikapcsolódni vágyókat. A tematikus játszótér elemei Szolnok nevezetességeit ábrázolják, mint például a Szolnok vár, Tiszavirág híd, Víztorony, Tisza folyó, és megtalálhatóak a Szolnok repüléstörténetének emlékezetére megalkotott játszótéri elemek is.

  A város nevezetességei fedezhetők fel a játszótérenForrás: Picasa/Szolnok város hivatalos oldala/Facebook

  A park baba-mama barát, a szabadidő eltöltésének kényelméről ivókutak, mosdók, padok és kerékpártárolók gondoskodnak. A biztonságot hat térfigyelő kamera szolgálja – írja a csodálatosmagyarorszag.hu

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!