Bűnügyekkel és vagyonokkal fűszerezett tulipánsétára mehetünk a hétvégén

  A Kalandos tulipántörténet: bűnügyek, vagyonok és éhezés című sétát a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert szervezi május 1-jére, illetve ha valaki már nem ér rá ebben az időpontban, akkor május 8-ra. A vezetett sétán megtudhatjuk, honnan származnak, és milyen utat futottak be az elmúlt századokban a tulipánok. Ez lesz az első ilyen jellegű séta a kertben, és az érdekességeket a kert azon kurátorai mondják majd el, akik szenvedélyesen szeretik hivatásukat, a kertet és a növényeket.

  Forrás: Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót / Facebook.com

  Mivel ez a tulipánséta "mélyebbre ás" egy hagyományos kerti látogatásnál, azt is megtudhatjuk majd, hogy ki volt az a Clusius, és milyen bűnügybe keveredett, illetve mi az a tulipánőrület, és miért ették meg a hollandok a vagyonokat érő tulipánhagymáikat - olvasható a Botanikuskert.hu oldalán.

  Ha email-en keresztül bejelentkezünk a sétára, akkor egy 2-2,5 órás programra számítsunk, melynek során az egész kertet bejárhatjuk. A séta ára 4.000 Ft/fő/alkalom.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!