Egzotikus állatot fogtak be Fertőszéplakon

A Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársai bejelentést kaptak arról, hogy Sarródon egy furcsa, tüskés állat – egy tarajos sül – tűnt fel. Ezt követően az állat Fertőszéplakon is megjelent, ahol a nemzeti park munkatársai egy különleges, élvefogó csapdával fogták el. Az Észak-Afrikában őshonos emlős feltehetően a pamhageni vadasparkból szökött el. Az állatot átmenetileg a győri állatkert fogadta be – számol be a hírről a sopronmedia.hu.

A kalandor természetű állat feltehetően Ausztriából szökött át hozzánkForrás: Fertő-Hanság Nemzeti Park/Facebook

Kedden este az ORF Burgenland Facebook-bejegyzésben hívta fel olvasói figyelmét arra, hogy a pamhageni vadasparkból elszökött egy ugyanilyen állat, emiatt valószínűsíthető, hogy ez a példány lehet a szökevény.

A tarajos sül eredetileg Észak-Afrikában honos. Ezen kívül Olaszországban és Szicíliában ismertek önfenntartó állományai, de Európa többi országában csupán állatkertekben, vadasparkokban találkozhatunk vele. Hazánkban eddig háromszor találták meg a fogságból szökött egyedeit, beleértve a mostani esetet, olvasható a Fertő-Hanság Nemzeti Park Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek