Hatalmas faszobrok varázsolnak mesevilágot a Mecsekbe

Három óriási, 3-4 méter magas, akácfából készült szobor várja a gyerekeket és felnőtteket a Mecsek különböző településein: a Kőmorzsoló Püspökszentlászlónál, a Vasgyúró Mecseknádasdon, a Fanyűvő pedig Bikalon látható, mellettük egy gumiból készült sárkány is helyet kapott Máré-váránál - adja hírül a pecsaktual.hu.

A még készülő Fanyűvő februárban, a bikali általános iskola tanulóivalForrás: Baráth Gábor/Facebook

A szobrok egy Kincskereső játék állomásai lesznek majd, melyet a meseíró, Császár Levente álmodott meg Pesti János Az ördögszántotta hegy mondáinak nyomán. A mese szerint az óriások elkolbászolnak a helyükről és meg kell őket keresni. A szobrok, melyekre fel lehet mászni, és amelyeknek akár a tenyerébe is bele lehet majd ülni, Baráth Gábor alkotásai. Mint a művész a pecsaktual.hu-na elmondta, az óriások akár 80-100 évig is "élhetnek", a készítés során pedig arra ügyelt, hogy ne legyenek bebetonozva, ezzel is védve a környezetet, ugyanakkor kidőlésbiztosak is legyenek.

A Kincskereső játék, mely a járványhelyzet miatt még nem kezdődött el, egy módja annak, hogy a gyerekek szüleikkel karöltve megismerjék a résztvevő 11 települést. A játék az adott település helytörténetére épül, melyet a túrához vásárolható feladatlapok segítségével lehet felfedezni, melyhez összesen 8 különböző csomag áll rendelkezésre.A játékról itt találhatók bővebb információk.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek