A húsvéti nyuszi és a fogtündér sem áll le a járvány miatt

A húsvéti nyuszit nélkülözhetetlen szolgáltatásnak tekintjük és a járvány idején is szolgálatban lesz, nyugtatta meg Új-Zéland miniszterelnöke a gyerekeket egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón. Ugyanis a fitalabb korosztályból sokan aggódtak, hogy a koronavírus megfékezésére hozott intézkedések a húsvéti nyuszi munkáját is érintik majd.

12019/pixabay

A miniszterelnök azonban bejelentette, hogy a nyuszik továbbra is szolgálatban lesznek, de a fizikai elszigetelődésre való tekintettel nem biztos, hogy minden családhoz eljutnak idén. Valószínűleg nekik is a saját családjaikról kell most gondoskodniuk - mondta, az Instagramon közzétett posztjában.

A kormány minden eshetőségre felkészülve arra kérte a gyerekeket, hogy segítsenek a környékükön a tojásvadászat megszervezésében,és ragasszanak ki az ablakukra egy saját maguk által rajzolt, festett vagy színezett húsvéti tojást, hogy a környékbeli gyerekek megtalálják. Az elkészült képeket be is lehet küldeni a miniszterelnök hivatalos e-mail címére, vagy feltölteni a Facebookra, Instagramra vagy Twitterre a #NZEggHunt-hashtaggel.

A posztban olvasható még, hogy néhány rajz még az elnök saját közösségi oldalain is megjelenhet, ahogy azok a kiszínezett színező oldalak is, amiket közzétettek a kormány Insta- és Facebook oldalán.

A húsvéti nyuszihoz hasonlóan egyébként Új-Zélandon a fogtündért is nélkülözhetetlen munkavállalónak tekintik, így ő is folytatja tovább a megszokott tevékenységét a járvány idején.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek