A chicagóiak világraszóló bulit rendeztek otthonaikban

Az erkélyeiken daloló olaszoktól inspirálódva a chicagóiak is kedvet kaptak az együtt énekléshez. A kezdeményezés ízig-vérig amerikai változata született így meg szombat este, Jon Bon Jovi „Livin" On A Prayer című dalával, amibe maga az énekes is bekapcsolódott – írja a Block Klub Chicago. 

A világ több pontján egyszerre csendült fel Bon Jovi dala - a fotó illusztrációForrás: Tomas Vynikal/Shutterstock

A Jenni Spinner és Rebecca Kell nevű helyi lakosok által indított akció jóval túlnőtt a Rogers Parkban lévő apartmanjaikon. A környéken több ezren vettek részt az eseményen és tettek fel videókat az internetre, a belvárosi lakások erkélyeitől a külvárosi udvarokig, sőt a világ több pontján szintén bekapcsolódtak a dalba.

Maga Bon Jovi is közzétett az Instagramon egy videót. "Hé, chicagóiak, azt hallottam, hogy kinyitni készültök az ablakokat, hogy együtt elénekeljétek, kiabáljátok a "Livin On A Prayort" – mondta Bon Jovi, egy akusztikus gitárral a kezében. „Szeretném, ha tudnátok, hogy én is éppen bemelegítek, és készen állok arra, hogy veletek együtt énekeljek. Ezekben a megpróbáltatásokkal teli időkben teljes szívemmel és lelkemmel veletek vagyok. Szeretetemet küldöm mindenkinek Chicagóba és egész Amerikába. Gyerünk, énekeljünk, mindannyian, együtt átvészeljük a nehézségeket! Legyetek erősek! Szeretlek titeket."

Este 7 órakor a Rogers Park apartmanjának udvarán és az egész térségben mindenhol a klasszikus dal szövege visszhangzott. Egy chicagói rádióállomás, a 97.1 The Drive is bekapcsolódott az eseménybe, melyet több közösségi oldalon is meghirdettek, és lejátszotta a „Livin" On A Prayert.

Pritzker kormányfő pénteken felszólította a lakosságot, hogy szombat 17 órától kezdődően mindenki marajon otthon, kivéve azokat, akiknek a munkájuk miatt muszáj kimozdulniuk. Spinner és Kell azután hozták létre az eseményt, hogy látták az erkélyeikről éneklő olaszok videóit a koronavírus kitörése közepette.

„Örülök, hogy tehettünk valamit, hogy elvonjuk a figyelmet a szörnyű hírekről, a szorongásról és a stressztől" – mondta Kell.

Ahogy említettük, a világ több pontján is bekapcsolódtak ebbe a dalba. A brit edgewateri lakos, Cooper Robinson számára a chicagói dalolásban az volt a nagyszerű, hogy egy csomó ember a világon „egyszerre csinált valamit". Szerinte ez volt a legjobb módja annak, hogy együtt lehessenek, biztonságban. Két fia, hat és háromévesek igazi rocksztárokká váltak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek